26 Ağustos'ta kurulan Zafer Partisi, seçim vizesi alabilmek için il teşkilatlarında kritik eşiğe geldi.

Zafer Partisi Teşkilat Başkanı Ali Çolak, Ciddi gazeteye yaptığı açıklamada, seçime girme yeterliliği ile ilgili soruya cevap verdi.

Çolak, sorulara verdiği cevapta, yaklaşık 2.5 aylık süreçte kurulan il başkanlıklarının sayısını açıkladı.

Siyasi Partiler Kanunu'nun 36. maddesindeki, "siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az 6 ay önce teşkilat kurmuş ve büyük kongresini yapmış olması" gerektiği koşulunu hatırlatan Ali Çolak, il teşkilatı kurması için yetki belgesi verilen kurucu il başkanı sayısının 38'e yükseldiğini söyledi.

“İLK SEÇİMLERDE ZAFER PARTİSİ'NİN DE İSMİ OLACAK”

En geç önümüzdeki bir ay içinde seçime girme yeterliliği için gerekli il sayısına ulaşacaklarını vurgulayan Teşkilat Başkanı Ali Çolak şu ifadeleri kullandı:

“Tüm Anadolu'yu karış karış gezerek partili arkadaşlarımızla istişare yapıyoruz. Ardından bunları genel başkanımız Sayın Ümit Özdağ'la değerlendirerek yetki belgelerini veriyoruz. Bugüne kadar yetki belgesi verilen kurucu il başkanı sayısı 38... Kurucu il başkanlarımız da ilçelerdeki teşkilatlarımızı süratle yapılandırmaya başladı. Ardından büyük kurultayımızı yaparak süreci tamamlayacağız. Yagıtay'ın açıklayacağı ilk 'seçime girmeye hak kazanan siyasi partiler' listesinde Zafer Partisi'nin de ismi olacak”

Editör: TE Bilişim