Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Almanya'da vatandaşlarımıza yapılan ırkçı saldırının yıldönümünde ırkçı saldırıları kınamak üzere İstanbul İl Başkanı Hakan Akşit ve heyeti ile birlikte Solingen katliamı için yapılan Anita Çelenk bıraktı ve ırkçı saldırılara maruz kalan vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret etti.

Bilindiği üzere Zafer Partisi Avrupa ta teşkilatlanma çalışmalarını da bir yandan sürdürmekte bir dizi görüşmeler ve ziyaretlerden sonra Zafer Partisi Genel başkanı Ümit Özdağ’ın Türkiye'ye döneceği bildirildi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın paylaşımı şekilde:

“Solingen’de 5 Türk’ün yakılarak öldürüldüğü evin önünde ve anıtta saldırıya uğrayan Genç ailesini Zafer Partisi heyeti ile ziyaret ettik. Neonazi katilleri nefretle anarken, Genç ailesinin onurlu duruşunu saygı ile selamladık.”

SOLİNGEN KATLİAMI NEDİR?

Solingen Faciası veya Solingen Katliamı, 29 Mayıs 1993 tarihinde Almanya'nın Solingen şehrinde, Türk kökenli Genç ailesinin evinin neonaziler tarafından kundaklanması sonucu aileden beş kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olaydır.

Solingen'de 29 Mayıs 1993 tarihinde meydana gelen olayda, dört aşırı sağcı Alman, Genç ailesinin evini kundaklamış, olayda ailenin beş bireyi hayatını kaybetmişti.

Genç ailesinden hayatını kaybedenler: Gürsün İnce, Hatice, Hülya, Saime Genç ile Gülistan Öztürk'tür.

Olayın meydana geldiği alan müze haline getirilmiştir. Türklerin yaşadığı çeşitli Avrupa ülkelerinde ve Almanya'da anma törenleri düzenlenmektedir.

2008 yılından beri Türk Alman Sağlık Vakfı tarafından Genç Ödülü verilmektedir.

Editör: TE Bilişim