Zafer Partisi İl Başkanı Resul Karaüzüm, İl Sekreteri Cengiz Öngün, İl Başkan Yardımcıları Murat Çavlak, Murat Kaygısız, Numan Özkanlı, Ortaköy İlçe Başkanı Murat Demirel ve Ortaköy Yönetimi, üst kurul delegeleri ve gençlik kolları  ile birlikte Saratlı Belediye Başkanı Zeki Türker’i makamında ziyaret etti. Heyet, Saratlı Beldesinde bulunan Cemevini de ziyaret etti.

Zafer Partisi Aksaray İl Başkanı Resul Karaüzüm, burada yaptığı açıklamada, “Bugün Zafer Partisi olarak Saratlı Kasabasını, Zeki Başkanı ve Cemevimizi ziyarete geldik. Alevi kardeşlerimiz bizim öz kardeşlerimizdir. Zafer Partisi olarak Alevilere bakış açımız, Genel Başkanımızın da açıkladığı gibidir. 
Alevilik inancının, kültürünün yaşatılması adına Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Alevi yurttaşlarımızın bir temsilcinin olması gerekiyor. Biz İktidara geldiğimizde bunun gereğini yerine getireceğiz. Çünkü bu husus bir inanç meselesidir, siyasi bir mesele değildir. Siyasette bu hususun üzerine, Alevilere oy deposu olarak bakılarak riyakârlıkla gelinmesine karşıyız. Zeki Başkanım bizi tanır. Yıllardır biz Saratlı'ya gelir gideriz. Bugün de  Zafer Partisi İl Başkanı olarak Heyetimizle birlikte buraya  geldik. Başkanıma da misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Cemevi’mize baktık ve kendisinden bilgiler aldık. Buradan şunu söylemek istiyorum.  Nasıl ki Hz. Peygambersiz İslam olmazsa Hz. Ali’siz de Alevilik olmaz. Hz. Ali’siz, bir takım odakların dayatmasıyla, tabiri caizse kripto Alevilere de karşı olduğumuzu söylemek isterim. Tekrardan söylemek istiyorum ki Alevilik inancı Diyanet İşleri Başkanlığımızda temsil edilmeli. Bunu Din adamları kendi aralarında konuşup bir zemine oturmalılar. Daha sonra hukuki bir zeminde yerini bulmalı. Çünkü eğer bir yer, bir kişi için, bir topluluk için, inanç sahibi bir grup için ibadethane ise orası ibadethanedir. Bizim görüşümüz budur. Başkanımıza tekrardan teşekkür ederim geçtiğimiz hafta güzel bir festival yaptı. Bizler de burada katılım sağladık. Biz Alevilik kültürün yaşatılmasından yanayız. Bunun yanındayız ve de her zaman gücümüzün yettiği kadar da yanında olmaya devam edeceğiz”dedi.

Saratlı Belediye Başkanı Zeki Türker ise  Zafer Partisini ziyaretlerinden memnun olduklarını ifade etti.

Editör: Yadigar Hanım