İl kongresini yapmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Hatay'a giden Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ve partililerin şehre girmesini engelleyen Hatay Valisi Rahmi Doğan, kamu oyunda merak konusu oldu.

Kamuoyunda daha önce ailesiyle gittiği alışveriş esnasında emniyet tarafından yol kenarına park eden araçların sahipleri aranarak yoldan çekildiği iddiasıyla gündeme gelen Vali Doğan'ın ve eşinin korumalar eşliğinde araçtan indiği anların görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. 

Politik Türk isimli Twitter hesabından paylaşılan videoda Hatay Valisi Rahmi Doğan ve ailesi için emniyetin yol kenarındaki araçları kaldırdığı iddia edildi. Bir vatandaşın cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde Vali Doğan ve eşinin korumalar eşliğinde araçtan inip caddede yürüdüğü anlar yer aldı. Görüntüleri çeken vatandaşın iddiası şu sözleri dikkat çekti:

"Protokolmüş. Hatay valisi, alışveriş için yürüyor. İnanmıyorum. Bütün arabaları kaldırdılar. Yol boyunca da polis var." 

Paylaşımın altına yapılan yorumlarda ise bazı kullanıcılar uygulamayı haklı bulurken bazıları ise tepki gösterdi.

HATAY'DA YENİ DOĞAN HER 4 ÇOCUKTAN 3'ÜNÜN SURİYELİ OLDUĞU İDDİASINI YALANLAMIŞTI

Kentte 370 bin 260 Suriyeli yaşadığını, Yenidoğan her 4 çocuktan 3'ünün Suriyeli olduğu" iddiasının da gerçeği yansıtmadığını bildiren Vali Doğan, "Hatay'da yaşayan Suriyeli sayısı 370 bin 260. Bu da Hatay nüfusunun yaklaşık yüzde 18'i öyle abartıldığı gibi 'doğan çocukların yüzde 70'i Suriyeli, 4'te 3'ü Suriyeli' ifadesi tamamen yanlıştır, çarpıtmadır" açıklamasında bulunmuştu.

Hatay'ın Suriye sınırına komşu olması nedeniyle diğer şehirlere göre daha fazla Suriyeliyi barındırdığını belirten Doğan, "Son günlerde kamuoyunda birtakım söylentilerle Hatay'ın adeta Suriyelilerce işgal edildiği ve benzeri açıklamalar var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin böyle bir şeye müsaade etmesi mümkün değil" dedi.

Doğan, Hatay'ın göç ve göçmenden en çok etkilenen illerden olduğunu ancak bunun "yürütülemez bir süreç" şeklinde değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.

TWİTTER'DA VATANDAŞLA TARTIŞMIŞTI

Hatay Valisi Doğan, twitter hesabındaki bir paylaşımına yorum yapan bir vatandaşla da tartışmıştı. Vatandaşa 'Yalan' ifadesini kullanan Doğan, "Kimse hizmetleri çarpıtmasın" ifadelerini kullanmıştı.

Samandağ-Arsuz yolunun tamamlanmasının ardından asfaltlama çalışmalarının devam ettiğini twitter hesabından duyuran Vali Doğan, "En kısa zamanda hataylı hemşerilerimizin hizmetine sunulacaktır" açıklaması yaparken, bu mesaja bir kullanıcı, "Yakında doğa katliamını da görürüz. Oteller, termik santraller, vs..." yorumu yapmıştı.

Editör: Yadigar Hanım