Zafer Partisi Fatih İlçe Teşkilatı, ilginç bir pankart olayı yaşadı. Parti binasının bulunduğu caddede iki bina arasına asılan "Yerli ve milli Escosbar" yazılı parkart polis müdahalesiyle indirilirken, ilçe başkanı gözaltına alındı. Pankartın indirilmesini Zafer Partisi üyeleri de engelleyemedi.

Olayın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ “Kim üzerine alındı acaba?” diye sordu. İlçe başkanlarının gözaltına alındığını açıklayan Özdağ, “Zafer Partisi Fatih ilçe başkanlığı tarafından asılan bu pankartı indirmek için bütün polis teşkilatı gece seferber oldu. İlçe başkanımız gözaltına alındı. Kim üzerine alındı acaba?” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında ilk tartışma aylar önce başlamıştı. Ümit Özdağ’ı, katıldığı bir TV programında "Operasyon çocuğu" olarak adlandıran Süleyman Soylu, “Ben bu adamı adam yerine ve insan yerine koymam.” ifadelerini kullanmıştı.

Yayının ardından Özdağ ise, “Süleyman, ben yarın saat 11.00’de tek başıma ve silahsız İçişleri Bakanlığı önünde olacağım. Zerre kadar cesaretin varsa beni şerefli Türk Polisinin arkasına saklanmadan bakanlık kapısında bekle. Kimin ne çocuğu olduğunu orada bütün Türk Milleti görecek.” ifadeleri sonrasında bakanlığa yürümüştü.

İkili arasındaki tartışma önceki gün yeniden alevlendi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ümit Özdağ, Süleyman Soylu ile telefonda küfürleştiklerini açıklamıştı.

Siyasi partiler, seçim dönemlerinde teşkilatlarına, parti bayrağı ya da pankart asabiliyorlar.

Editör: Yadigar Hanım