Devlet aklı bitti, kurumsal kimlikler ve teamüller çöpe gitti, hükumet zihnen dağıldı. AKP iktidarı panikledikçe hata yapıyor, debelendikçe batıyor. Zarrap işi sonunda zararını ülke olarak çekeceğimiz uluslararası bir baş belamız oldu. Laftan anlamadıkları gibi bir de her konuyu çok iyi bildiklerini sanıyorlar fena halde yanılıyorlar.  Cari açığımızı kısmen kapattığını söyleyen R. Zarrap 4 yıl önce burada hayırsever(!), iktidarla sarmaş dolaş ve bakanları önüne yatıracak kadar samimi bir işadamı idi. Bugün ise ABD’de toplamda 75 yıl hapsi istenen bir sanık. Suçlama ABD’nin aldığı daha sonra da BM kararına dönüşen İran’a ambargonun delinmesine bağlı birden çok ülkede kara para aklama ABD ni zarara uğratma BM kararını boşa çıkarma.

Ankara’da yaygın kanaat Zarrap kaçmadı bilakis canını kurtarmak için gitti. Zira birden ziyade suikast teşebbüsü olduğu İran veya buradan birilerinin Zarrap’ı ortadan kaldırmayı istediği v.s  Gitti, yakalandı, yaygın kanaate hatta basına düşen iddianame pasajlarına göre öttü(!) Eğer abdestinizden şüpheniz yoksa bu işe devlet olarak karışmaz ve ne hali varsa görsün der konuyu kapatırsınız değil mi? Öyle değil, bir yıldır Türk Hariciyesi ve dahi devlet adamlarının dışarıyla ilgili en önemli meselesi bu oldu. Yunan’ın adalarımızı işgali, IŞİD, YPG terör ve tehdidi bile bunun yanında önemsiz kaldı.

Kasım sonunda başlayacak aleni duruşmalarda ortaya saçılacak ifşaatın dehşetinden ürkmeleriyle sürekli bir teyakkuz haliyle ABD‘ne seferler başladı. Geçen hafta giden Başbakan’da zannımca eli boş dönünce panik iyice arttı. Önce iç politikada ön alma, ifşaatları boşa çıkarma amaçlı tertipler başladı. Vatandaşımızın itirafçı yapılacağı bunun hukuka aykırılığı,(hukuka uygunlukta en kötü iktidar olmasına rağmen) dillendirildi. Bu iç siyaset açısından anlaşılabilir bir şeydi Ama dün tarihi bir hata yaptı. Askerimizin başına geçirilen çuval için ABD’ne nota verilmesini isteyen muhalefetle dalga geçenler Acem oğlan Zarrap için ABD’ne nota verdi!

Bu son derece aculca bir atak ve sonuçları itibariyle de kendi bacağına kurşun sıkmaktır. Adalet Bakanlığı kayıtlarına göre ABD'de tutuklu bir çok vatandaşımız var. Sadece bilgi olmak dışında kimsenin umurunda değil. Onlarla ilgili hiçbir şey yapmazken Zarrap için nota vermenin anlamı şudur. T.C Devleti olarak ben bu davanın tarafıyım. Mahkum olmasa bile-ki ABD mahkum etmekten daha çok itiraflarıyla Erdoğan’ı sıkıştırma derdinde- dosyadan taşacakların iç politikada Erdoğan’ı zora sokmasını peşinen kabullenmiş olursun. ABD makamları yasal olarak elde etmedikleri ve fakat bildiklerini Zarrap’ın itiraflarıyla yasal delile dönüştürüyor. Böylece BM kararına aykırı davranışla uluslararası nitelikte kara para aklama suçlarının Türk hükumetinin bilgisi dahilinde ve menfaatine olarak işlendiğini mahkeme kararıyla tescillemiş oluyor.

Sonuçta bundan bize ne diyemeyeceğiniz noktaya kendiniz getiriyorsunuz. İddianameden sızanlara göre 2 si 6 bankamız da dahil edilmiş. Bunlara kesilecek cezalar ekonomimizin kaldıramayacağı kadar ağır olabilir. Ve eğer tapelerin içeriği itirafçılıkla delile dönüşürse-ki amaç budur- ailesinin dahil olduğu aşikar olan bu davadan daha sonra Erdoğan’ın yargılanmasının yolu açılabilir. Düşünüyorum da şu aralar ‘’AK parti içindeki AKP liler Erdoğan’a kumpas kuruyorlar’’ diyenler acaba haklı mı diye? Yahut sayıları belirsiz bir sürü danışman Saray’da ne yapıyor? Hiç mi hukuk bilen yok? 

Bakınız bu hatayı Enis Berberoğlu davasında da yaptılar ve yapıyorlar. Devlet sırrını basın yoluyla ifşa suçundan yargılayıp mahkum ettiler, süreç devam ediyor. Yayınlayan neydi MİT Tırları meselesi. Eğer o tırlarda insani yardım malzemesi varsa devlet sırrı değildir. Devlet sırrı ise malzemeler başka bir şey yani silah ve mühimmattır. Suriye meşru silahlı güçlerine gitmediğine göre kime gitmiştir? Yasal orduya karşı savaşan İŞID, Nusra hatta belki de YPG veya değişik adlı terör örgütlerine! Haberi yapanı devlet sırrını ifşadan mahkum etmek mahkeme kararıyla bunu kabullenmektir. Zarrap ve Berberoğlu olayında ne yazık ki ya Erdoğan’a kumpas var ya da Saray’dakiler hiç hukuk bilmiyorlar. Her halde olan devlete,zararı da millete  oluyor. Yazık çok yazık.