Ak Parti iktidarı, yönetime geldikleri ilk günden beri başta Azerbaycan olmak üzere Türk Cumhuriyetlerine hep yamuk bakıyordu. İlk defa Azerbaycan ve Ermenistan çatışması üzerine, Ak Parti iktidarının Azerbaycan’ı desteklemesi ve bu konuda sesini gür çıkarması sevindirici bir gelişmedir. Türk Milleti zaten Azerbaycan’ın her zaman yanında yer aldı.

Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışma nedeniyle HDP’liler başta olmak üzere çatlak sesler duymaya başladık. Ancak bunların kamuoyunu etkileyecek bir güçleri olmadığı için yok hükmündedirler. Hatırlarsanız Hırant Dink’in öldürüldüğü süreçte de hepimiz Ermeni’yiz diye pankart açanlar olmuştu. Damarında Türk kanı taşıyan hiçbir kişi hepimiz Ermeni’yiz demez diyemez. Demek ki içimizde zaman zaman bizden görünenlerin böyle durumlarda ortaya çıktıkları da bir vakıadır. Aslında o hepimiz Ermeni’yiz diyen güruhu toplayıp Ermenistan’a yardıma göndermek lazım!

Ak Parti İktidarının Azerbaycan konusuna ilgi duyması belki de Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı sayesinde mi oldu bilemeyiz. Üzüm üzüme baka baka kararır derler. Kimbilir..! Yine hatırlanacağı gibi Ak Parti iktidarı, Bursa’da geçmişte Türkiye – Ermenistan futbol maçı yapılacaktı. Futbol seyircilerinin stada Türk Bayrağı ile girişine engel olmuşlardı. Ak Parti’de vücut bulan zihniyet bu idi. Hatta o dönemde resmi kurumların isimlerinin başındaki TC. harfleri bir bir çıkarılıyordu. Arabasının plakasında Türk Bayrağı olan insanlara ceza kesiliyor ve bayraklar plakalardan söktürülüyordu. O günden bu güne gelmişiz. Ne güzel.

Yine Çin zulmü altında inin inim inleyen Doğu Türkistan Türkleri konusunda Ak Parti iktidarı bugüne kadar üç maymunu oynadılar. Çin’le yapılan karşılıklı ticaretin ve alınan kredilerin hatırına Doğu Türkistan Türklerine yapılan zulmü görmezden geldiler. Doğu Türkistanlılara yapılan zulmün çeşitliliği akıllara ziyan verecek seviyeye ulaşmış durumda. O bölgeden gelen haber ve görüntüler insanın tüylerini ürpertiyor. İşte bu zulmü görmek istemeyen Ak Parti iktidarı Çin idaresiyle her türlü ticareti yapmaya ve karşılıklı birçok konuda sözleşmeler imzalanmaya devam etmektedirler.

Tüm bunlara rağmen, Ak Parti iktidarının Ermenistan – Azerbaycan çatışmasında Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında yer almaları ve seslerini yüksek perdeden çıkarmaları takdirle anılacak bir durumdur. Temennimiz odur ki; Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki Ermeni işgalini sona erdirmesi, hatta Azerbaycan – Nahcivan arasında bir koridor açmalarıdır

İKİ DEVLET TEK MİLLET…!

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE