Zorunlu olarak yaptırılan bu sigorta, karşı taraftaki maddi ya da fiziksel hasarları kapsar ve teminat limiti doğrultusunda ödeme yapar. Araç sahipleri trafik sigortası sorgulama yaparak tüm sigorta şirketlerinin teminat ve fiyatlarını kolaylıkla karşılaştırabilir.

Tüm Detaylarıyla Zorunlu Trafik Sigortası

Zorunlu trafik sigortası işleminden faydalanmak isteyen sürücüler, indirimli fiyat aralıklarını değerlendirmek için bu sigortanın basamaklarını inceleyebilir. Bu sigortanın basamakları, trafikte alınan cezaların tümünü kapsar. Bu doğrultuda kişilerin hangi basamakta yer aldığı, trafik sigortası hesaplama konusu açısından önem taşır.

Oluşturulan poliçenin ilk yılında bir hasar meydana gelmesi durumunda sürücülerin üçüncü basamakta yer aldığı anlaşılır. Bunun sonucunda ödeme hesaplamasına %50 oranında prim artışı yapılır. Poliçenin ikinci senesinde hasar gelmesi halinde ikinci basamağa göre işlem yapılır ve buna istinaden %100 prim artışı gerçekleştirilir. Üçüncü yılda da bir hasar oluşması sonucunda birinci basamakta değerlendirilir ve %150 prim artışı olur. 

Şanlıurfa’da fuhuş operasyonu: 9 gözaltı Şanlıurfa’da fuhuş operasyonu: 9 gözaltı

Poliçelerin priminde artışa sebep olan bu kademelerde hasarsız bir geçmiş olması durumunda indirimli bir poliçeye sahip olmak mümkündür. Sürücüler kaza yaptığında karşı tarafın aracına, kamu mallarına ya da üçüncü kişilerin maddi varlıklarına zarar verebilir. Sürücünün kusurlu olması durumunda hasar masraflarının bir kısmını sigorta karşılar. Kazalarda ödenecek olan limit, zarar gören maddi varlıkların oransal olarak hesaplanmasıyla giderilir.

Sigorta

Trafik Sigortası Nasıl Hesaplanır?

Trafik sigortası hesaplaması yapılırken farklı unsurlar göz önünde bulundurulur. Bu unsurlar arasında; aracın markası, modeli, yaşı ve trafiğe kayıtlı olduğu il gibi seçenekler yer alır. Bunun yanı sıra aracın yaşı ve hasarsızlık indirimi de sigorta primi üzerinde rol oynayan önemli bir faktördür.

Otomobillerin yanı sıra motosiklet trafik sigortası yaptırmak isteyen sürücüler, ihtiyacına göre düzenlenmiş ve ekonomik şartlara sahip bir sigorta başlangıcı yaptırabilir. Bu sigorta kapsamında üçüncü şahıslara verilebilecek tüm zararlara dair bir teminat sağlanabilir. Araç sahiplerinin yaptıracağı teminatlar arasında araç ve kaza başına meydana gelen maddi hasar teminatı ön planda yer alır. Kazanın oluşması sonucunda araç sahibinin değil de karşı tarafın maddi hasarlarını karşılayan bu teminatlar farklı ödeme limitleri sunar. Kaza sonrası karşı tarafta bedenen meydana gelen hasar sonucunda tüm zararları karşılayan teminatlar, sağlık gideri teminatı olarak adlandırılır. Sakatlanma ve ölüm teminatı, vefat eden kişinin defin masrafları ve yakınlarına sunulan manevi tazminat da zorunlu trafik sigortası kapsamı içerisinde yer alır.

En Uygun Fiyatlarla Trafik Sigortası Teklifi Al

Araç sahiplerinin kendilerini maddi ve manevi bir güvence altına alması için trafik sigortası yaptırması son derece önemlidir. Bu zorunlu sigorta yaptırılırken kişilerin en çok merak ettiği konulardan biri trafik sigortası fiyatlarıdır. Aracın hasar durumu, sürücülerin geçmiş hasar tecrübesi ve farklı kriterlere göre de şekillenen sigorta için kişiye özel trafik sigortası teklifleri kolayca görüntülenebilir. Araç ve kullanıcı bilgilerini giren kişiler, ihtiyacına uygun en ekonomik sigorta tekliflerini değerlendirebilir. Seçilen sigorta kapsamında sürücüler ev veya ofis konforunda aracı için sigorta işlemlerini başlatabilir. En uygun teklifi almak ve sigorta ödemelerini yapmak için ilk adımı atan kişiler, geleceğini garanti altına almak adına dilediği seçenekleri değerlendirerek hızlı ve kolay bir şekilde sigortasını yapabilir. Sigortayeri, uzun yıllardır sahip olduğu bilgi ve tecrübesiyle tüm sürücülerin araç sigortalarını güvenilir bir şekilde gerçekleştirir. Siz de olası trafik kazası durumlarında maddi ve manevi olarak avantaj elde etmek üzere Sigortayeri’nden hızlı bir şekilde teklif alarak trafik sigortanızı hemen başlatabilirsiniz. Aracınız için sigorta teklifi yaptırmak üzere trafik sigortası teklif alabilir, bütçenize en uygun trafik sigortasını yaptırabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim