Akşam gazetesi yazarı Murat Özer, son yazısında, bazı dini cemaatlerin darbe girişimlerinde bulunduğunu ve bu cemaatlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı nefret topladığını iddia etti. Özer, bu cemaatlerin Alpaslan Kuytul, Nurcu Yeni Asya ve Süleymancılar olduğunu belirtti.

Müsavat Dervişoğlu: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak Müsavat Dervişoğlu: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Ayrıca, Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan’ın, AKP’nin bazı İslamcı unsurlardan arındırılması gerektiğini savunan bir grubun varlığından bahsettiğini aktardı. Kılıçarslan, Taksim’de başörtülü eylemcilere yapılan müdahalenin emniyet içerisindeki bazı gruplar tarafından desteklendiğini öne sürdü.

Murat Özer, II. Abdülhamid’in tahttan indirilmesiyle başlayan ve 15 Temmuz 2016’da sona eren darbeler sürecine değindi. Darbecilerin yenilgiye uğramasına rağmen tamamen yok olmadıklarını, CHP’nin parti teşkilatlarının yanı sıra, çıkar odaklı ve ikiyüzlü din tüccarları tarafından desteklendiklerini ifade etti.

Özer, bu cemaatlerin pandemi döneminde camilerde provokasyonlar yaparak ve 15 Temmuz sonrası Erdoğan’a karşı nefret örgütleyerek darbe girişimlerine destek verdiklerini iddia etti. Gazze, başörtüsü ve aile kurumu gibi kavramların bu gruplar tarafından istismar edildiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkın iktidar olmasını ve Türk Ordusu ile Türk Devleti’nin köklerine dönmesini engellemeye çalıştıklarını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi