Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan, AKP’yi İslamcılardan kurtarmaya çalışan bir grubun olduğunu iddia etti.

İsmail Kılıçarslan, "AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı?" başlıklı köşe yazısında, "İhvan çizgisinin bütünüyle tasfiye edildiğine (dahası edilmesinin şart olduğuna) inanan, Türkiye’nin dış politikasında oluşan kimi zikzaklara herkesin kayıtsız şartsız uyumlanmasını talep eden, İslamcıların tamamını 'kendilerine mahsus bir ajandaya da sahip olmaları' yüzünden eleştiren bu ekibin (çete mi demeliydim?) en başat özelliği ise ekibi oluşturan çoğu insanın eskiden radikal diyebileceğimiz derecede İslamcı olması. Vaktiyle o sertliği kabul edip üreten bünyeleri bugün de aynı sertliği 'AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı?' sorusuna coşkuyla 'evet' derken gösteriyorlar. Karakter değişmiyor, 'pozisyon' değişiyor anlayacağınız" dedi.

“İSLAMCILARDAN ŞIK BİR ÇALIMLA KURTULMAK İSTİYORLAR”

"Bu ekip, vaktiyle 'şu talebeler olmasa maarif çok güzel yönetilir' diyen Milli Eğitim Bakanı’nın yaptığını yapıp İslamcılardan şık bir çalımla kurtulmak istiyorlar" ifadelerini kullanan Kılıçarslan, söz konusu ekibin, bu amacında büyük oranda başarı sağladığını belirterek, "Son yerel seçimde ortaya çıkan 'kendini temsiliyetsiz hisseden insanlar' durumu hemen her şeyi izah ediyor" şeklinde yazdı.

YEREL SEÇİM İSLAMCILARIN ÜSTÜNE YIKILMAYA ÇALIŞILIYOR

Ekibe bağlı trollerin ve ajans hesaplarının, yerel seçim hezimetini AKP'deki İslamcılara ihale etmeye çalıştıklarını iddia eden Kılıçarslan, "E ama sürekli söyledim, yine söyleyeyim: Politik olarak yeteri kadar temsil edilmediğini düşünen insanlar kendilerine yeni temsiliyet alanı bulurlar. İslamcıları sadece 'kendilerinden oy alınması gereken insanlar' olarak görür de hiçbir politik taleplerine kulak asmazsan İslamcılar da ağır ağır yol alır" görüşünü dile getirdi.

AKP'den istifa eden 20 kişi CHP'ye geçti AKP'den istifa eden 20 kişi CHP'ye geçti

İSRAİL İLE TİCARETİ ELEŞTİRDİ

Son günlerin tartışma konusu olan 'İsrail ile ticaret' konusunda AKP'yi eleştiren Kılıçarslan, "AK Parti'yi destekleyen İslamcılar, hemen hemen 2023 Kasım'ından beri AK Parti’ye ve AK Parti çeperinde iletişim yapması beklenen her yere adeta yalvarıyor. Diyorlar ki 'ne olur şu İsrail ile ticaret iddialarında Türkiye’nin durumu neyse onu bir iletişime çevirin. Bunu bir iletişime çevirmezseniz Hamas’a terörist diyen p..ler Türkiye’yi son derece zor durumda bırakmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar.'" ifadelerini kullandı.

Editör: Habererk Haber Merkezi