AKP’nin çeşitli kademelerindeki yetkililerin lüks yaşam tarzları, son zamanlarda sıkça tartışılan konular arasında yer alıyor. Özellikle ıstakoz yeme ve Rolex saatli fotoğrafların ardından, AKP Gençlik Kolları Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı’nın Chloe marka çantasıyla çekilmiş bir fotoğrafı gündeme geldi.

AKP üyelerinin lüks tüketim alışkanlıkları, kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Şebnem Bursalı ve Salih Kahraman’ın ıstakoz yeme vakalarının ardından, Bahadır Yenişehirlioğlu’nun pahalı saatle çekilmiş selfie’si konuşuldu. Bunun yanı sıra, AKP Gençlik Kolları Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Seçil Baştar’ın Amsterdam’da yüksek fiyatlı Chloe çantasıyla görüntülenmesi dikkat çekti.

Bahçeli'yi eleştiren Ümit Özdağ'a MHP hakaret yağdırdı Bahçeli'yi eleştiren Ümit Özdağ'a MHP hakaret yağdırdı

Seçim yenilgisinin ardından, AKP içinde lüks etkinliklerle stres atma eğilimi sürüyor. Yakın zamanda, AKP İzmir Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu Üyesi Şebnem Bursalı, Instagram’da Monaco Yat Kulübü’nde ıstakoz yediğini gösteren bir fotoğraf paylaştı. Mamak Belediyesi’nden AKP’li Salih Kahraman’ın lüks bir otelde ıstakoz yediği pozunu paylaşması, bir başka tartışma konusu oldu.

Ayrıca, eski Çankırı Milletvekili ve Çankırı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Filiz’in ailesiyle Maldivler’e yaptığı tatil de gündeme geldi. TBMM’de ziyaretçilerle çektiği selfie’yi paylaşan AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, çok değerli bir Rolex saatiyle “Biz bu milletin ta kendisiyiz” ifadesini kullanarak tepki topladı ve sonrasında bu paylaşımını sildi.

Seçim sonrası Amsterdam’a giden Seçil Baştar, lüks tüketimiyle dikkat çekti. Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarda, on binlerce lira değerindeki Chloe marka çantayı kullandığı görüldü. Chloe’nin Woody model çantasının fiyatı internet üzerinde 50 bin TL’nin üzerinde.

Kaynak: Halk TV