Sosyal Medya Fenomeni 'Basel' de Dahil 29 Kişi Gözaltında Sosyal Medya Fenomeni 'Basel' de Dahil 29 Kişi Gözaltında

Seçim döneminde iktidar tarafından gençlere sunulan uygun fiyatlı telefonlar için vergi iadesi vaadi, gerçekleşmedi. CHP’li bir milletvekili, telefon satın alan öğrencilerin zarar gördüğünü ve birçok gencin hala vergi iadesi alamadığını belirtti. Aynı milletvekili, AKP’nin diğer tüm vaatleri gibi, bu vaat de başarısızlıkla sonuçlandı” diyerek, iktidarı vergi iadelerini derhal ödemeye çağırdı.

İktidarın gençlere yönelik “uygun fiyatlı telefon” desteği vaadi, seçimlerden bu yana çeşitli sorunlarla karşılaştı. CHP İzmir Milletvekili’nin ifadesine göre, söz verilen vergi iadelerinin ödenmemesi nedeniyle birçok genç mağdur durumda. Milletvekili, bu durumun AKP’nin diğer vaatlerinde olduğu gibi bir “kopyala yapıştır” başarısızlığı olduğunu dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2023 yılında açıkladığı teknolojik cihaz desteği, öğrenciler arasında büyük beklentiler yaratmıştı. Ancak milletvekilinin söylediğine göre, öğrenciler ya borçlanarak ya da biriktirdikleri harçlıkları harcayarak cihazlar için yüksek meblağlar ödediler, ancak vergi iadelerini alamadılar. Öyle ki, 25 kuruşluk fatura ücreti bile iade başvurularının reddedilmesine neden oldu.

Belirlenen tavan fiyatı 9 bin 500 TL olan telefonlar için söz verilen vergi iadesi 4 bin 221 TL idi. Fakat milletvekili, Kasım ayından bu yana Türk Lirası’nın yüzde 14 oranında değer kaybettiğini ve bu süre zarfında öğrencilerin alacaklarının enflasyon karşısında değer kaybettiğini vurguladı. İktidarın, gençleri sadece yoksullaştırmakla kalmayıp, aynı zamanda borçlandırarak mağdur ettiğini söyleyen milletvekili, Bakanlığa vergi iadelerini bir an önce ödeme çağrısında bulundu.

Kaynak: karar