Büyük Birlik Partisi İstanbul kurucularından partinin en alt kademesinden en üst kademesine kadar bulunmuş çalışmış değerli bir isim Yahya Öztürk Erzurum Pazaryolu ilçesinden Büyük Birlik Partisi belediye başkan adayı oluyor. Şimdiden pazar yolunda büyük birlik Partisi’nin belediyeyi almasına kesin gözle bakılıyor renkli kişiliği girişkenliği dürüstlüğü ve idealistliği ile çalışkan bir belediye Başkanlığı ile pazar yoluna çok şey katacağı kesin. Yahya Öztürk’ün pazar yolu için Erzurum'un parlayan  yıldızı Türkiye’nin her kesiminin bildiği bir ilçesi olacağı sözünü verdiği bildirildi.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 130546

Yahya Öztürk belediye başkanı olduğunda yapacakları projeleri tek tek açıkladı:

Erzurum ili Pazaryolu ilçesi için yerel seçimlerde çalışmalarımıza rehberlik edecek bu rapor Pazaryolu ilçesinin coğrafi, idari ve siyasi yapısını bize anlatmaktadır. Yöre halkı ile yaptığımız istişareler sonucu elde ettiğimiz fikirler kapsamında yapılacak olan proje bazlı yatırımlar ile yöre halkının orada yaşamasını sağlayacak, ekonomik anlamda ilçeye katkı sağlayarak hem istihdam artışına hem de nüfus artışına doğrudan etki edecektir.

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ MKYK ÜYESİ

YAHYA ÖZTÜRK

 PAZARYOLU SOSYAL DURUM

İlçe nüfusunun % 45'i köylerde yaşamaktadır. Okur-yazar oranı % 99'a ulaşmış bulunmaktadır. Halkın geçim kaynağı genellikle gurbetçilik ve çiftçiliğe dayanmaktadır. Özellikle Çoruh Vadisi’nde ve Çoruh Nehri’ne inen dere yataklarında meyvecilik ve sebzecilik yapılmaktadır. Daha yüksek rakımlı köylerde hayvancılık ön planda yer almaktadır. Pazaryolu yöresi aynı zamanda intansif arıcılık için Türkiye'de bulunan ideal merkezlerinden biridir. Jeolojik yapı, toprak yapısı ve bitki örtüsü yüksek değerde ve kalitede bal üretimi sağlamaktadır. Bugüne kadar yörede münferiden ve iptidai usullerle üretilmesine rağmen elde edilen balın bütün ülkede aranır ve istenir olması bu hususu teyit etmektedir.

İlçeye bağlı köylerin hepsinde elektrik mevcut olup, kanalizasyonaltyapısı tamamlanmıştır. İlçe sınırları içinden geçen Çoruh Nehri, sudebisi, su miktarı ve sezon uzunluğu gibi tabii özellikleri nedeniyle çeşitli su sporlarına oldukça uygundur. İlçe, bu özelliği ile özellikle rafting yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler için bir cazibe merkezi haline gelmiştir

Ekran görüntüsü 2023-11-21 130434

PAZARYOLU İDARİ DURUM

Kırk dört mahalle muhtarlığı olmak üzere toplam kırk dört adet yerleşim biriminden oluşan Pazaryolu, ispir ilçesine bağlı bir bucak iken, 21 Haziran 1989 tarih ve 20202 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3578 sayılı Kanun ile ilçe statüsüne kavuşmuştur, Adliye Teşkilatı Askerlik Şubesi Başkanlığı, Orman işletme şefliği ve Meteoroloji Memurluğu dışında tüm resmi kurum ve kuruluşlar mevcuttur.İlçe Erzurum iline 121 km mesafededir. Doğuda İspir, batıda Bayburt, güneyde Aşkale ve kuzeyde ise Rize ile çevrilidir. Çoruh Nehri vadisinde Kaçkar Dağları ile Mescit Dağları arasında 750 km2'lik bir yüzölçümüne sahiptir.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 130354

PAZARYOLU İÇİN PROJELER

TERSİNE GÖÇ PROJESİ

Erzurum Pazaryolu ilçesi baktığımız zaman nüfus anlamında küçük bir ilçe olmasına rağmen birçok büyükşehirde yaşayan yerli vatandaşı bulunmaktadır. Bizler bu göçü tersine çevirmek için şehrin kalabalığından bunalmış işten güçten elini ayağını çekmiş emekli vatandaşlarımızı kendi memleketlerine çekmek için Pazaryolu’nda konaklayacaklara belirli süreliğine kira, elektrik, su ve doğalgaz desteklerinde bulunarak hem vatandaşı öz memleketi ile buluşturmak hem ilçemize nüfus kazandırmak hem de ekonomik anlamda ilçemize katkı sağlayarak gelişiminin her anlamda önünü açmak için tersine göçü başlatarak ilçeye eski statüsünü kazandırmak amaçlanmaktadır.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 130150

BELEDİYE DESTEKLİ ÜCRETSİZ AVUKATLIK HİZMETİ PROJESİ

İlçemiz gelişim açısından kısıtlı bulunmasının en önemli sebeplerinden biri de yıllarca gelen miras silsilesi ile kimsenin

bu işleri düzenli bir şekilde takip etmemesi ve varislerin karışık hissesi bulunmasından ötürü kimsenin ne satıp ne de

bireysel bir yatırım yapması mümkün gözükmemektedir. Bundan kaynaklı vergi toplamada da eksiklik yaşanmaktadır ve gelir eksikliği hem devletimizi nezdinde kayıp para oluşturmaktadır hem de yatırım yapacak kişiler belirsizlikten ötürü yatırım yapmamaktadır. Bizler vereceğimiz avukatlık ve arabuluculuk hizmetleri ile varisleri buluşturup ya da vekalet alıp en olur şekilde belirsizlikleri çözüp ilçemizi her anlamda yatırıma açacak bir yer haline getireceğiz.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 130059

ÇORUH NEHRİ RAFTİNG PROJESİ

Erzurum Pazaryolu ilçesinden geçen Çoruh nehri 438 km uzunluğu ve 278 m3/s debisi ile Türkiye’nin en hızlı akan nehrine sahiptir. Bu doğal nehirden her anlamda faydalanmak için rafting sporunu tüm Türkiye’nin hizmetine açmak için

Rafting botları ve ekipmanları ile başlangıç ve bitiş noktalarını belirleyeceğimiz bu alanda bu sporu sevenler ve yerli halk için vazgeçilmez bir spor olacaktır hem de ilçe nüfusuna ekonomik anlamda katkı ve istihdam yaratacaktır.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 132602

KADINLAR İÇİN EL SANATLARI KURSU

Kadınlarımız her anlamda üreten güç olarak ekonomik anlamda kadınlarımıza kazandıracağımız bu kurs ile kadınlarımızın ürettiği her ürünü yine belediyemizin temin ettiği bir yer ile satılmasını sağlamak ve yine bu ürünler için e-ticaret sitesi kurarak kadınlarımızın ürettiği ürünlerin satılmasını sağlamak ve gelirleri yine kadınlarımızın ekonomik statülerini artırma anlamında kendilerine ve ev hanesine katkı sağlayacaktır.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 125928

BELEDİYE ELİ İLE SOSYAL KONUT PROJESİ

Erzurum Pazaryolu ilçesi birinci önceliğimiz dağınık mahalle sistemine son vermek ve mahallede yaşayan az nüfusu merkez ve merkeze yakın mahallelerde yapacağımız konut projeleri ile Pazaryolu sakinini bir arada tutarak ve birçoğu farklı şehirlerde yaşayan emekli vatandaşlarımızı hem ilçe nüfusuna katkı hem de ilçe ekonomisine katkı sağlamak amacıyla ilçemizdeki konut azınlığını belediye eli ile %50 peşinatla ödeme kolaylığı ile sosyal konutlandırma projesi. İlçemizdeki en büyük problem konut eksikliği bunun giderilmesi ile hem nüfus artacak hem de ilçe ekonomisi kalkınacak şehirdeki vatandaşlarımız için daha cazip fırsatlar sunarak (su, elektrik vergi indirimi gibi) vatandaşlarımızımemleketlerine dönmelerini sağlayabiliriz.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 125842

YERLİ ÜRÜN PROJESİ PAZARI

İlçemizde üretilen ve üretilebilecek ürün kapsamında bulunduğu konum itibariyle birçok ürün çeşitliliğini bünyesinde bulundurmaktadır. Bu kapsamda üretilen ürünleri belediye bünyesinde kurulacak bir depo ve satış pazarlama yeri ile ilçemizde üretilen birçok kaliteli ürünün Türkiye pazarı ile buluşmasını sağlayacağız bu şekilde hem belediyeye bünyesinde bir depo ve satış mağazası ve yine belediye eli ile kurulacak e-ticaret sitesi ile Türkiye pazarı açılacak ve ilçemizin ekonomik kalkınmasını ve hane gelirini artırılmasını sağlayarak bir marka değeri oluşturacaktır.İlçemizde Türkiye pazarına açılabilecek ürünler arasında İspir fasulyesi, kayısı kurusu, armut kurusu, elma kurusu, Erzurum dut pekmezi, kuşburnu çayı, kuşburnu reçeli, elma sirkesi, üzüm sirkesi,Pazaryolu balı Pazaryolu kavurması, göyermiş peynir, Pazaryolu yaylatereyağı, Pazaryolu reçel çeşitleri, buğday, nohut, gendim ve bulgur gibi birçok bakliyat mevcuttur. Bu ürünlerin hepsi yüksek değerlere sahip verimli çernezyom toprağında ve ılımlı iklimdeyetişmiş doğal ürünlerdir hiçbir katkı maddesi olmayan ürünlerin talepleri de artacaktır. Türkiye pazarından gelecek talep çiftçiyi de üreticiyi de ekonomik anlamda tatmin edecek düzeyde belediye garantörlüğü altında satılması vatandaş hem memnun edecek hem de yerelde kalıcılığı sağlayacaktır.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 125754

SERACILIK PROJESİ

Pazaryolu ilçesi bulunduğu konumu itibariyle doğu Karadeniz bölgesinde yer alan bir ilçe iklimi daha ılıman bu yüzden seracılık yapmaya uygun seracılık ile çiftçilikle uğraşan vatandaşın hane gelirinin artırılması hedeflenmektedir. Yarı maliyetleri fondan karşılanarak üreticiye destek olunmalı arazi, tohum ve fide destekleri ile üretici desteklenmelidir.Kendi ihtiyacını karşıladıktan sonra üretim fazlası ürününalternatif pazarlarda satılarak üreticiye ek gelir sağlanmasımilli ekonomimize katkı sağlayacaktır.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 125715

BUNGALOV EV SOSYAL TESİSLERİ PROJESİ

Pazaryolu ilçemiz kendi doğal güzelliği temiz havası ile her daim ilgi çekici bir her olmuştur. Lakin ilçemizin büyük

önemli eksiklerinden ıslah ve bayındırlık çalışmaları eksik kalmıştır ilçemizde bulunan baraj gölünün etrafına belediye

özel şirketi tarafından işletilecek veya özel teşebbüs ile baraj gölü etrafına kurulacak olan bungalov evler ile 4 mevsim yol

güzergahındaki turistleri ve yerli vatandaşı ağırlayarak ilçe ekonomisine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Baraj gölü

güzelliği ile adeta Trabzon Uzungöl'ü andırmaktadır. Cazibe merkezi haline getirilerek ilçe nüfusunun göç vermesi

engellenebilir istihdam katkısı ile vatandaşın kalıcı bir şekilde orada kalması sağlanabilir.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 125637

İLÇE SOSYAL TESİS VE ALAN PROJESİ

İlçemiz Pazaryolu yeşil alan olarak yeterli alana sahiptir. Bizler ilçemize kazandıracağımız sosyal alan ile vatandaşlarımızın hafta sonu aileleri ile vakit geçirebileceği piknik alanları mangal alanları çocuklarının güzelce kaynaşıp vakit geçireceği park alanları ile güvenli bir şekilde doğa ile iç içe olan bu tesislerde günlük hayatın stresinden sıyrılmak isteyenler için sosyal tesis projemiz ilçemiz vatandaşları için yeni bir nefes alma alanı açacaktır.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 125546

MAHALLE VETERİNERLİĞİ PROJESİ

Pazaryolu ilçesi doğu Karadeniz’de bulunması hasebiyle yüksek rakım ve doğal yeşilliği ile en kaliteli hayvanların

yetişmesi için en doğal ortamı sağlamaktadır. Lakin hayvancılık yapan insanlarımızın en büyük harcamalarından biri sağlık harcamalarıdır. Her yıl yanlış uygulamalar bilinçsiz üreticiden kaynaklı yaklaşık hayvan varlığımızın %10 ila15'ini ikaybetmekteyiz. Binlerce Türk lirası bundan ötürü kaybolmaktadır. Kaybı önlemek ve üretimi artırmak için anlaşmalı veterinerler aracılığıyla gezici bir veteriner ekibinin kurulup her vatandaşın imdadınayetiştirilmelidir. Belirlen süreler zarfında belirlen gün ve saatlerde hayvanların sağlık kontrollerinin yapılması ve yine üretimi artırmak için üreticinin uygun fiyata ilaca ulaşması sağlanmalıdır. Böylelikle bakım maliyetleri yaklaşık %10 ile 15 bandında azalacak ve doğrudan enflasyonun düşmesine sebep olacaktır. Hem vatandaşımız ucuz ete ulaşabilecek hem Milli ekonomimize katkı sağlanacaktır.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 125500

BİSİKLET YOLU PROJESİ

Pazaryolu ilçesi yol güzergahı kapsamında ve Çoruh Nehri’nin kenarında yaz akşamları doğa ile iç içe insanlarımızın hem spor yapacağı hem de doğa ile iç içe olacağı bisiklet yolumuz vatandaşlarımızın günün stresinden uzaklaşmaları için güzel ve güvenli bir aktivite alanıyaratmaktadır.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 125409

PAZARYOLU SOSYAL MARKET PROJESİ

(BELEDİYE ÖNCÜLÜĞÜNDE)

Pazaryolu ilçemizde üretilen ürünlerin bir arada bulunduğu yerli market ile hem doğal hem de taze ürünlerin bir arada bulunduğu tamamen yerli ve milli ürünlerin belediye bünyesindeki tesiste paketlenip yerel markanın oluşturulduğu

ürünler tüm Türkiye’ye reklamının yapıldığı yerli e-ticaret sitesi ile de alışverişin yapılabildiği yerli marketimiz hem yereldeki üreticiyi kalkındıracak hem yerel ekonomiye katkı sağlayacak hem de istihdam alanı yaratacaktır.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 133801

BAL BORSASI PROJESİ

Pazaryolu yöresi aynı zamanda intansif arıcılık için Türkiye'de bulunan ideal merkezlerinden biridir. Jeolojik yapı,toprak yapısı ve bitki örtüsü yüksek değerde ve kalitede bal üretimi sağlamaktadır. Bugüne kadar yörede münferiden ve iptidai usullerle üretilmesine rağmen elde edilen balın bütün ülkede aranır ve istenir olması bu hususu teyit etmektedir.

Bu kapsamda üretilen yüksek kalitede balın reklam çalışmalarının yapılıp Pazaryolu balcılığının gereken değere ulaşması

hedeflenmektedir.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 125243

MAHALLE ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ DANIŞMANLIK PROJESİ

Pazaryolu ilçesi bulunduğu konum itibariyle daha ılıman bir iklime sahip olması hasebiyle vatandaşların zirai bilgilerde

eksikliklerinin olması ürün tercihi ve ürün rekoltesini düşürmektedir. Ziraat mühendisi Danışmanlık sürecinde hem

seçilecek ürün fidan ve fide tercihleri ile üretilecek ürün bilinçli bir şekilde yapılacak ürün rekoltesi artırılacak hem

Süleyman Soylu geri mi dönüyor? Süleyman Soylu geri mi dönüyor?

ilçe ekonomisine katkı sağlanacak hem de vatandaşın geliri artırılacaktır.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 125131

SPOR OKULU PROJESİ

İlçemizdeki vatandaşlarımızın gençlerimizin hem yaşam kalitesini artırmak hem vücut dinçliğini diri tutmak her

anlamda vatandaşlarımızın sağlıklı yaşamalarını sağlamak amacıyla ilçe bünyesinde kurulacak spor okulu, spor tesisi ile

hem Beden Eğitimi ve Spor mezunu ve antrenör istihdamı ile ilçemiz vatandaşların sporu hayatının her alanına koymasını

sağlamak ve gençlerimizi çeşitli spor dallarında yetiştirerek aynı zamanda da profesyonel sporcu kazandırmak

hedeflenmektedir.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 125046

ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT KAPSAMLI ÖRNEK GENÇ PROJESİ

Milli değerlerimizin artırılması, örf adet ve geleneklerimizin yaşatılması adına ilk, orta ve lise düzeyindeki eğitim kurumlarında hem ders başarısı hem de örnek insan olma becerisini kanıtlayan gençlerimizi onore edecek, diğer öğrencilerimizi teşvik edecek çalışmalar yapılacaktır. Davranışları ve karakteri ile okulunda, çevresinde örnek gösterilen

öğrencilere kültür ve bilim çeki verdirilerek kültürel anlamda kendilerini geliştirmelerinin önü açmaları sağlanacaktır.

Tiyatroya, sinemaya, musikiye ilgisi olan gençlerin önü açılacak teşvik edilecek.Lise düzeyindeki gençlerimizin genel kültürlerini geliştirmek amacıyla okuma alışkanlıkları kazandırılıp kamu ve özel alandaki işlerde isteklerinin artırılması için beraber staj vb. öğrenim göreceği yerler ve örnek insanlar ile iletişim halinde olması sağlanıp lise 3 ve 4 düzeyindeki öğrencilere de üniversite için danışmanlık hizmeti verilmesi Ailenin önemi ahlaklı ve İslam’ın maneviyatını benimseyen

maddiyata değil manevi değerler ehemmiyet veren gençlerin yetiştirilmesi.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 125004

MOR KOYUN PROJESİ

Erzurum Pazaryolu ilçesi ot verimliliği açısından zengin ve koyunun verimliliği göz önüne aldığımızda Türk toplumlarınınyıllardan beri etinden sütünden ve yününden yararlandığı ve verimli hayvanların yetiştirilmesin eözendirilmesi açısından verimliliği artıracak tedbirlerin alınıp sistemli bir şekilde ürün üretim takibin yapılıp üreticiyi teşvik eden programlar hazırlanması ve marka değerinin oluşturulması

Ekran görüntüsü 2023-11-21 124913

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ PROJESİ

Pazaryolu yazın aldığı güneş açısı güneye bakan yüzeyleri ile güneş verimliliği açısından yüksek değere sahiptir.

Doğanın bize sunduğu bu velinimetten yararlanmak güneşin temiz, doğal yenilenebilir olduğunu düşündüğümüzde hem

de amortisman sürelerinin kısa olması hasebiyle ilçemizin elektrik maliyetlerinin düşürülüp belediyenin ve üreticilerin

elektrik masraflarının düşürülmesi köyde motor gücü ile tarla suaması yapanlara GES kurulup üretim maliyetlerinin

düşürülüp üreticiye destek verilmesi hedeflenmektedir.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 124823

TEKSTİL FABRİKASI PROJESİ:

Pazaryolu ilçesi doğu Karadeniz’de bulunması hasebiyle Rize Trabzon Artvin ve Gürcistan gibi merkezlere lojistik olarak

yakın olmasıyla ilçemizde kurulacak Tekstil Fabrikası ile ilçeyeistihdam alanı açacak bir alan olacak ve ilçe ekonomisine katkısağlayarak nüfusun burada kalmasını sağlayacak ve gelişiminin önünü açacaktır.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 124739

PAZARYOLU ORMAN PROJESİ:

Pazaryolu ilçemiz ormanlık anlamında geri kalmış olduğu için 5 yılda 500 bin fidan ilkesiyle belirlediğimiz alanı herkesin

yardımıyla ormanlık alana çevireceğiz ve ilçemizin yaşam kalitesini artıracağız. Oksijen anlamında zengin bir ilçe haline

getirerek vatandaşlarımızı Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed sav. Yarın kıyametin kopacağını dahi bilseniz

elinizdeki fidanı dikiniz ilkesiyle hareket ederek ilçemiz hemdoğal güzellik anlamında hem de oksijen zenginliği açısından

örnek kent haline getireceğiz.Ekran görüntüsü 2023-11-21 124634

SIFIR ATIK PROJESİ

İlçemizin muhtelif yerlerine koyacağımız geri dönüşüm kutuları ile Pazaryolu’nu Türkiye’deki 922 ilçe arasında nadide

bir çiçek gibi ortaya çıkaracak temizlikte tüm Türkiye’ye örnek bir ilçe haline gelmesi için bütün vatandaşlarımızı 7 sinden 70 ine bilinçlendirerek geri dönüşüm noktasında herkese örnek olacak düzeye getireceğiz.Ekran görüntüsü 2023-11-21 124534

MAHALLE AHIRLARI PROJESİ:

Muhtarlarımızın da desteği ile her mahalleye ortak ahırlar inşa ederek (Avrupa birliği TKDK hibe projeleri ile maliyeti en aza indirerek)

• Evinde 1-2 hayvanı olup sağlıksız ahırlarını onaramayan, yenisini de yapamayan

vatandaşlarımıza bir çözüm olacak.

• Hayvan refahı sağlanarak et ve süt ürünlerinde artış sağlanacak.

• Üretilen ürünler (Süt, peynir ve tereyağı) işlenecek, değerinde satılacak.

• Üretilen ürünler, açmış olacağımız yerel ürünler standı ve mağazalarımızda

sergilenecek.

• İlçemizdeki vatandaşlar daha uygun fiyatlı organik ürünlere ulaşmış olacaktır.

• Yem alımları toplu şekilde olacağı için %10'a kadar tasarruf edilecek.

• Besleme standartları belirleneceği için harcanan besinlerde kayıp yaşanmayacak,

%10'a kadar tasarruf edilecek.

• Isı yalıtımı sayesinde kışın verim düşüklükleri yaşanmayacak.

• Buzağı ölümleri düşecek. Buzağılar şimdiki olduğu gibi yok pahasına satılmayacak.

Kazanç artacak.

• Ortak ahırlarla birlikte bakıcılık anlamında iş ve istihdam sağlanacak.

• Ahırlarda çalışacak bakıcılar, devlet desteğiyle sürekli eğitime tabi tutulacak.

• Atık (kemre) yönetimi sayesinde bölgelerde sinek, böcek azalacak.

Atıklardan sızan sadır (idrar) yüzünden yanan (verimsizleşen) toprakların önüne geçilecek.

• Yıllanmış kemrelerle kendi organik gübremizi sağlayacağız. Gübre için para

harcamayacağız.

• Hayvan sayıları yüksek olan ahırlardan elde edilecek atıklardan tek merkezde olduğu

için bio enerji elde edilerek, LNG (tüp) ve elektrik tüketimi düşürülecek.

• Vatandaşlarımız hayvan bakımıyla ilgilenmedikleri için ortaya çıkan zamanlarında

kendi bahçe-tarla işleriyle ve sosyal aktivitelerle değerlendirebilecekler.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 124453

YERALTI ÇÖP KONTEYNERİ PROJESİ:

Pazaryolu ilçemizdeki açık çöp konteynerlerini hepsini yeraltına taşıyarak ilçemizde kötü koku yayan çöp konteynerlerinden ve kötü görüntüden kurtararak ilçemizi temiz yaşanabilir bir hale getireceğiz.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 124357

ORTAK TARIM ALETLERİ PROJESİ

Pazaryolu ilçemiz mahallelerinde muhtarlarla beraber yürüteceğimiz fizibilite çalışması sonrası mahallerimizde hangi tarım ve zirai aletlerine ihtiyaç duyuluyorsa bunları belediye hizmet sürecimizde temin ederek köyün defterine zimmetleyerek mahallelinin hizmetine sunarak üretimin önünü sonuna kadar açacağız üreten köylüyü destekleyeceğiz.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 124233

Büyük TÜRKİYE İdeali’ni özümseyen, herkes için adalet, özgürlük ve refah prensiplerine dayalı ‘ Yeni Bir Dünya Nizamı ‘ kurma iradesinin fitilini ateşleyecek, tüm bunları ülke siyasetinde etkin hale getirebilecek vizyona sahipyegane siyasal oluşum ‘ Büyük Birlik Partisi’dir.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 124047

Editör: Habererk Com