Gazeteci Asuman Aranca, beklenen iddianamenin hala hazır olmamasının ardında siyasi bağlantılar olduğunu öne sürdü ve dosyanın artık kapatılamayacak kadar ilerlediğini belirtti.

Can Atalay ve Osman Kavala serbest bırakılsın diyen Abdulkadir Selvi'ye MHP'den yaylım ateşi Can Atalay ve Osman Kavala serbest bırakılsın diyen Abdulkadir Selvi'ye MHP'den yaylım ateşi

Gazeteci Asuman Aranca, Soruşturma sürecinin, bazı siyasi figürlerin korunması nedeniyle tıkandığını ifade etti.

Aranca, bilirkişi raporunun cinayetin ne kadar organize işlendiğini gösterdiğini, 36 şüpheli içeren dosyanın sıradan bir vaka olmadığını, içinde siyasilerin ve polislerin de bulunduğu bir örgütlenmeden bahsettiğini söyledi. Eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un adının geçtiği soruşturmada, Ateş'in uzun süre takip edildiği ve cinayetin detaylı bir planlama ile gerçekleştirildiği vurgulandı.

Aranca, bazı isimlerin ifadeye çağrılmadığına ve soruşturmanın ilerlemesinin durduğuna işaret etti.

Mevcut başsavcı vekilinin göreve gelmesiyle soruşturmanın durduğunu, önceki başsavcı vekilinin döneminde yapılan ilerlemelerle dosyanın çözüldüğünü düşündüğünü dile getirdi.

Ahmet Yiğit Yıldırım'ın MHP MYK'sına alınmamasının soruşturmadaki şüpheli durumundan kaynaklanabileceğini belirten Aranca, dosyanın siyasi boyutunun soruşturmayı tıkadığını ve artık kapatılamayacak kadar ilerlediğini ifade etti.

Cumhur İttifakı'nın geleceğiyle ilgili gelişmelerin dosyanın akıbetini belirleyeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Tele1