İstanbul’da bir sokak röportajı sırasında yaşlı bir adam, CHP’yi din düşmanı olarak nitelendirdi. Ancak kendisinden Fatiha okuması istendiğinde, bunu yapamayarak röportajdan kaçtı.

Sokak röportajları, seçimlere yaklaşırken artan bir ilgi görüyor. Bu röportajlar bazen eğlenceli anlara, bazen de kavgalara sahne olabiliyor.

İstanbul’un en kalabalık ve turistik yerlerinden biri olan Eminönü’nde, Halk Mikrofonu adlı bir Youtube kanalı, yaşlı bir adama mikrofon uzattı. Yaşlı adam, siyasi konuların sorulduğu röportajda, CHP’nin tüm üyelerinin din düşmanı olduğunu iddia etti.

Yaşlı adamın bu sözleri, çevredeki vatandaşların tepkisini çekti. CHP’nin Kur’an-ı Kerim’i yasakladığını öne süren yaşlı adama, ‘Fatiha okuyabilir misin?’ diye soruldu.

İmamoğlu ve Özgür Özel yorumu hiç böyle yapılmadı! Meltem TV'deki yorum günlerce konuşulacak İmamoğlu ve Özgür Özel yorumu hiç böyle yapılmadı! Meltem TV'deki yorum günlerce konuşulacak

Yaşlı adam, bu soruya cevap vermekten kaçınarak, ‘Ben gidiyorum, çok duramam’ dedi.

Çevredeki bir başka vatandaş da, ‘Peki biz din düşmanıyız. Sen Müslümansın, sen oku da biz de öğrenelim hadi’ diye ısrar edince, yaşlı adam yine, ‘Ben gidiyorum, işim var’ diye yanıtladı. Fatiha okuyamayan adamın bu tutumu, çevredeki vatandaşları gülmekten kırdı geçirdi.

Yaşlı adama, bu sefer çok kısa olan Kevser suresini okuması istendi. Yaşlı adam, surenin ilk kısmını söyledikten sonra duraklayarak, ‘Şimdi burada konuşamam’ dedi.

Röportajı yapan kadın, yaşlı adama, ‘Şurada ‘Allah belanı’ yazan bir Arapça kelime görse, Arapça diye alıp başına koyacak ya…’ diye çıkışınca, yaşlı adam, ‘Seninle baş edilmez’ diyerek röportajdan uzaklaştı.

Bu röportaj, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Kaynak: Haber merkezi