Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçen hafta Mali Eylem Görev Gücü (FATF) ile Türkiye'yi gri listeden çıkarmak için teknik çalışmaları tamamladıklarını da söyledi. Şimşek, "Haziran ayında yapılacak yerinde denetim ile gri listeden çıkma süreci tamamlanmış olacak" dedi.

TCMB geçen hafta politika faizi mevcut seviyede daha önce öngörülenden daha uzun süre tutulacağını belirtti. TCMB ayrıca enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşunun sıkılaştırılacağını belirtti.

PPK metninde para politikasındaki "kararlı duruş"un, dezenflasyonun ana unsurlarından olan "TL reel değerlenme sürecine" katkı vermeyi sürdüreceğine dikkat çekildi.

SSK Bağ Kur ve memur emekli maaşlarında zamlı maaş tabloları belli oldu SSK Bağ Kur ve memur emekli maaşlarında zamlı maaş tabloları belli oldu

TCMB'nin aylık enflasyon vurgusu ile "erken faiz indirimi beklemeyin" mesajı da verdiğini belirten bankacılar dolayısıyla PPK metninde yapılan değişimlerle faiz tepkilerinin hangi koşullarda verileceğine ilişkin mesajlarını da netleştirdiğine dikkat çektiler.

Dolar TL, Eylül 2023'ten beri devam eden kademeli yükseliş trendini sürdürerek 31.10 ile yeni tarihi zirvesinde güne başladı. Bu verilere göre TL, Ocak ayında dolar karşısında yüzde 2.7 değer kaybetti. Yıl başından beri TL'nin dolar karşısındaki kaybı ise yüzde 5.1 oldu. foreks piyasalarda Euro ise 33.91'i gördü.

Editör: Habererk Habererk