Sözcü TV’de gerçekleşen canlı yayında, Sunucu Ebru Baki ile Ekonomist Devrim Akyıl arasında dolar kuru ve enflasyon üzerine bir tartışma yaşandı. Tartışma, motorin fiyatlarındaki muhtemel indirim üzerine yoğunlaşırken, ikilinin arasındaki diyalogun tansiyonu yükseldi.

Emeklinin payına yine vaat düştü Emeklinin payına yine vaat düştü

Ebru Baki, petrol fiyatlarının 88 dolar civarında olmasına karşın motorin fiyatlarında indirim yapılacağını belirtirken, dolar kurunun 32,55’ten 32,60’a düşüşünü dile getirdi. Bu noktada Devrim Akyıl, küçük kur düşüşlerinin önemsiz olduğunu savunarak karşılık verdi. Baki ise, bu düşüşlerin en azından döviz baskısını hafifleteceğini ifade etti.

Akyıl, kur baskısının gerçek olmadığını, enflasyonun davranışsal bozulmalar ve yanlış faiz politikaları nedeniyle arttığını öne sürdü. Baki’nin “Kuru patlattın” eleştirisine Akyıl, bu konuyu her yayında açıkladığını ve tekrar açıklamak zorunda kaldığını belirtti.

Akyıl’a “Kur baskısı yok diyemezsin” diyen Baki’ye, Akyıl izleyicilerin anlamasının zor olduğunu, et ve süt fiyatlarının artışının dolar kurundaki artışla doğrudan ilişkili olmadığını savundu.

Son olarak Akyıl, Baki’ye yönelik olarak, AK Parti’nin algı yönetiminin etkisinde kaldığını ve medyanın bu algıyı yıllardır işlediğini, dolar kurunun ürün fiyatlarındaki artışa göre daha az yükseldiğini ve bu durumun algı yönetimi için faydalı olduğunu iddia etti.

Kaynak: Haber Merkezi