Tatil öncesi hazırlık aşamasının en önemli yönü kuşkusuz doğru oteli bulmaktır. Herkesin kendi yaşam şekline uygun bir hizmet almak istediği biliniyor. Bu kapsamda muhafazakar bir yaşam sürenler de İslami oteller arasından bir tercih yapmalıdır. Böylelikle seçtikleri otelin beklentilerini karşılama olasılığı da daha yüksek olacaktır. Peki, İslami otel araştırması yaparken hangi sorular sorulmalı? Bir başka deyişle kriterleriniz neler olmalı? İşte yanıtlar…

  1. Alkol Kullanılıyor Mu?

Elbette öncelikle otelde alkolsüzlük kuralının uygulanıp uygulanmadığını sormalısınız. İslam dinine göre alkol kullanımı haramdır ve bu nedenle alkol kullanılmayan bir oteli seçmek için bu soruyu da sormanız gerekir. Son derece konforlu ve kaliteli bir hizmet sunan Adenya Hotel gibi muhafazakar otellerde alkol kullanımına izin verilmiyor. Tesisin hiçbir noktasında alkol kullanılmıyor ve aynı zamanda otel odalarında da alkollü içecekler yer almıyor. Hatta bazı otellerin çevresinde de alkol servisi yapılan işletmelerin bulunmadığını belirtmeliyiz. Dolayısıyla İslami otellerde alkolsüzlük kuralı uygulanır ancak yine de bu sorunun yanıtına göz atmanız önemlidir.

  1. Helal Yiyecekler Mi Kullanılıyor?

Sormanız gereken bir diğer soru da yemeklerin hangi gıdalarla hazırlandığıdır. İslam dinine göre tüketilmesi yasak olan yani haram yiyeceklerin kullanılmaması önem taşıyor. Yalnızca helal gıdalar ile yemekler hazırlanıyor olmalıdır. Bu sayede otelde konakladığınız süre boyunca dilediğiniz yemeği tüketebilir ve yemek için otel dışına çıkmak zorunda kalmaktan kurtulabilirsiniz.

Kahvaltıdan öğle ve akşam yemeğine kadar tüm öğünlerde otelde sunulan yemekleri tercih edebilmek ve bu konuda bir endişe yaşamamak için sadece helal gıdaların kullanıldığı otelleri seçmeniz gerekir. Bu konuda size yardımcı olacak platform ise HalalBooking.com adını taşıyor. Site üzerinden sadece helal gıdaların servis edildiği ve muhafazakar yaşam şekline uygun bir hizmet sunan otelleri kolayca listeleyebilirsiniz. Bu sayede internette bu otelleri bulmak için uzun uğraşlar vermenize gerek kalmayacaktır.

  1. Kadınlar İçin Özel Havuz/Plaj Var Mı?

Muhafazakar yaşam şekline uygun bir hizmet sunan otellerde kadınlar için de ayrı olarak hazırlanan yüzme alanları olmalıdır. Deniz kenarında olan otellerde kadınlara özel ve tamamen korunaklı plaj ile güneşlenme alanlarının olması beklenir. Denize uzak otellerde ise açık ya da kapalı havuzlardan birinin kadınlara ayrılmış olması önemlidir. Bu alanların mahremiyet nedeniyle tamamen korunaklı bir yapıda olması ve sadece kadın personelin hizmet vermesi de kriterleriniz arasında yer almalıdır.

Manevi Esintinin İzlerini Taşıyan Türkiye'nin Değerli Camileri Manevi Esintinin İzlerini Taşıyan Türkiye'nin Değerli Camileri

Dolayısıyla İslami otel araştırması yaparken bu soruyu da sormanız gerektiğini unutmayın. Oteller kendi hizmet politikaları kapsamında kadınlar için özel alanlar sunmaya özen gösteriyor. Yüzme ve güneşlenme alanlarının yanı sıra kadınlara özel tuz odası, buhar odası, Türk hamamı, spa ve jakuzi küveti gibi alanlar da sunulabiliyor. Tıpkı yüzme ve güneşlenme alanları gibi bu bölümlerin de tamamen korunaklı bir yapıda olmasına, dışarıdan bakıldığında görünmemesine özen gösteriliyor. Böyle bir oteli seçmeniz durumunda kadınlar da rahatlıkla tatil keyfini yaşayabilecektir.

  1. İbadethaneler Var Mı?

Tatil süresince ibadetlerin de aksatılmadan yerine getirilebilmesi için otellerin ibadethane imkânı da sunması beklenir. Bu alanların temiz ve hijyenik olması kadar sessiz olması da önemlidir. Hem kadınların hem de erkeklerin rahatlıkla abdest alabilecekleri, namaz kılabilecekleri alanların sunulması gerekir. Çoğu zaman tatilciler ibadet için odalarına çıkmak istemiyor. Bu nedenle otellerin giriş kısmında mescit alanları sunduğunu ekleyebiliriz.

  1. Çocuk Havuzu Var Mı?

Bu soru çocuklu aileleri yakından ilgilendiriyor. Çocukların da tatil boyunca keyifli bir şekilde zaman geçirmesi için otelde çocuk havuzu ve çocuk oyun alanlarının olması önemlidir. Çocuklu aileler İslami otel seçeneklerini incelerken bu hususu da göz önünde bulundurmalıdır. Bazı otellerde çocukların güvenliği için her türlü detayın düşünüldüğü oyun parkları da bulunuyor. Dilerseniz bu otelleri de tercih edebilirsiniz. 

Özetlemek gerekirse bu soruların yanıtlarını öğrenmeniz durumunda kendiniz uygun bir otel seçimi yapmanız da daha kolay olacaktır. Hem yurt içinde hem de yurt dışında İslami hizmet veren otelleri kolayca bulabilir ve birkaç dakika içerisinde rezervasyon yapabilirsiniz. Konforlu, keyifli ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamak için daha fazla beklemeyin ve siz de hemen bu 5 adımı uygulamaya başlayın.

Editör: İsmail Türk