İYİ Partinin CHP ile olan nikahsız beraberliği sona erince hem kendi içerisinde hem de genel siyasette dalgalanmalar yaşanmaya başladı. Bu dalgalanma yerel seçimlerden önce yaşanınca doğal olarak seçim sonuçları konusunda da tarafları tedirgin etti.

İletişim etkileşimi, etkileşimde doğal olarak değişimi getirdi. Siyasi hayatta daha yeni olması sebebiyle   İYİ Parti tabanı bu etkileşimden daha çok değişime uğrayan taraf oldu. Milliyetçi bir kadroyla yola çıkmış olan İYİ parti, yolda kervanına kattığı merkez sağ siyasetçilerin genetiğinden de etkilenerek ortaya karışık bir zihniyetin çıkmasına sebep oldu.

CHP’nin Truva atı olarak içerisine soktuğu kişilerde İYİ partinin bugün yaşamakta olduğu dalgalanmayı hızlandırdılar. İstifalara baktığımızda bu Truva atlarının ne kadar başarılı olduklarını görmekte mümkün.

Siyasette Liderlerin kaos çıkararak bu kaosu fırsata çevirmeleri sık sık uygulanan bir metottur. Meral Akşener’in kaos çıkarmadaki başarısı taktir edilesi bir başarıyken kaosu fırsata çevirememe başarısızlığı da gözden kaçırılamaması gereken bir eksiklikti. Sonuçta çıkardığı kaosun anaforu Akşener’i yutmak üzere.

Ayrıca partisinin içinde bulunan siyaset ustası Koray Aydın gibi isimlerinde bu başarısızlığı ellerini ovuşturarak seyrediyor olması Akşener açısından büyük bir tehdittir. Koray Aydını meclis grubunda görevlendirerek teşkilatlardaki etkisini azaltacağını düşünmesi ise gerçekten olayları okuması açısından pekte başarılı olmadığının göstergesi.

Konuşmalarında ki meydan okumaları tabanını heyecanlandırsa da muhataplarını pek etkilememiş görünüyor. CHP yöneticileri ittifakı tabanda yapacağız söylemleriyle ve AKP iktidarının yenilebilmesi için olmazsa olmaz şartın Atatürkçülerin birleşmesi gerektiği argümanını kullanması İYİ patideki çözülmeleri de hızlandırıyor.

Bir başka Truva atı da Millet İttifakının kazandığı başata İstanbul ve Ankara olmak üzere Belediyelerde konuşlanan İYİ partili gerek yönetici gereke se meclis üyelerinin ellerine geçirdikleri imkanları kaybetme korkusu Akşener’i daha da zora sokacak adımların geleceğinin göstergesi.

Akşener’in yerel seçimlere tek başımıza gireceğiz diretmesi AKP iktidarı tarafından da memnuniyetle karşılanmış ve İYİ parti içerisinde ilişkide oldukları yöneticiler aracılığıyla bu kararın şiddetle desteklenmesine katkıda bulunmuşlardır.

İYİ parti önümüzdeki yerel seçimlerin sonucuna göre siyasi hayattaki yerini belirleyecektir. Ya kendisini siyaset mezarlığında bulacak ya da Siyasetin vazgeçilmez bir figürü olarak hayatına devam edecek. Ama görünen o ki Akşener’in Liderlikte ki başarısızlığı ve mukdetirsizliği bu kaosu da yönetemeyeceğini düşündürüyor ister istemez.

Sonuç olarak büyük umutlarla MHP’den ayrılanlar umutlarının yavaş yavaş tükendiğini hissederek siyasi hayatlarının bundan sonrasını planlamaya başlamışlardır bile. Çünkü tabiat nasıl boşluk kabul etmezse siyasette başarısızlığı kaldıramaz.