MHP 17 Mart 2024’te 14. Olağan Büyük Kurultayını yapacak. Yeni yüzyıl vizyonunun dillendirildiği bir döneme denk gelen kurultay MHP için çok önem arz ediyor olmalı. Çünkü seçilecek kadrolar vizyon ve liyakat olarak bu girilen sürece ayak uydurabilecek ve hatta katkıda bulunacak kişilerden oluşmalı. Değişen dünyayı doğru okuyabilen ve yorumlayabilen kadrolar ancak Türkiye’yi Yeni yüzyıla hazırlayabilir.

Parti içi çekişmeleri körükleyen bir kadro kendi derdine düşmekten dışarıda doğup gelişen şartlarla ilgilenme vakti bulamayacaktır. Tüm kadroların bir ekip ruhuyla çalışması gerekirken sadece birkaç kişinin klikleşmesi ve bu kliği merkeze koyması, etki alanlarını genişletmek adına diğer kadrolar üzerinde korku imparatorluğu oluşturması ne yazık ki MHP’yi statükoya kurban edecektir.

Düşünsenize aynı kongrede seçilmişsiniz ve divan üyesi olmuşsunuz. Fakat birileri Genel Başkana daha yakın olmak ve varlığını korumak adına sizin üzerinizde baskı ve korku oluşturuyor. Sizde mevcut konumunuzu kaybetmek korkusuyla bariz olarak gördüğünüz yanlışlıklara ses çıkartamıyorsunuz. Peki neden ? Bu soru sorulduğunda gücün onların elinde olduğunu, Genel Başkanla biz bir kere görüşe biliyorsak onlar günde dört kere girip istedikleri gibi olayları anlatıyor ve etkiliyorlar gibi saçma bir gerekçe ortaya koyacaksınız. Peki o zaman bu sıfatları taşımanızın sizce ne anlamı var. O koltuklardan kalkmak ve hakkı savunmak bu kadar mı zor sizce. Ya da konumunuzu da koruyarak yanlış gördüğünüz şeyi dillendirip mücadele vermeye cesaretiniz mi yok.

Bütün siyasi liderler kadroları oluştururken kendilerince bir denge gözetirler. Bu da onlar açısından olması gerekendir. Fakat siz terazinin size ait olan kefesini dolduramadığınız için diğer kefedekiler istedikleri gibi at koşturmuşlar hep. Size düşende gizili kapılar arkasında dert yanıp şikayet etmek. Bunu yaparken bile aman yerin kulağı var korkusu yaşıyor olmanızda ayrıca manidar. Görünen o ki siz o koltuklarda oturmayı hak etmiyorsunuz. Çünkü siz ideallerinizin değil nefsinizin hizmetinde olduğunuzu korkularınızla gösterdiniz.

Devlet Bahçeli’nin 17 Mart Büyük Kurultayında genç dinamik donanımlı liyakatli kadroları göreve getireceği inancındayım. Yeni yüzyıl vizyonuna uygun, MHP’yi bu vizyonla temsil edebilecek üretken bir kadro milletin beklentisine cevap verecektir. Siyaseti meslek olarak değil hizmet aracı olarak görecek kadrolar, geçim derdiyle değil medeniyet tasavvuru ile görev alacak kadrolar her alanda Türk Milletinin yeni yüzyıla damga vurmasına öncülük edecektir.

Devlet Beyin dediği gidi eğer “Ülke için var olduk, Bir ülküye yar olduk”  diyorsak gereği 17 Mart’ta yapılmalıdır. Yapılmalıdır ki ne için var olduğumuzun ve neye yar olduğumuzun fotoğrafı netleşsin.