CHP lideri Özel'den Bakan Yerlikaya'ya '1 Mayıs' telefonu CHP lideri Özel'den Bakan Yerlikaya'ya '1 Mayıs' telefonu

İYİ Parti’nin Sağlık Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer, partiden ve tüm görevlerinden istifa ettiğini duyurdu. İstifa açıklamasında, Meral Akşener’e teşekkürlerini sunarken, yerel seçimlerde yapılan stratejik hataların partiye zarar verdiğini ve partinin merkez parti olma hedefinden sapmasına yol açtığını belirtti.

Prof. Dr. Demirer, “İYİ Parti, genel ve yerel seçimlerdeki stratejik hatalar nedeniyle hızla ivme kaybetti ve Türk Milletinin beklentilerini karşılayamadı” dedi. Ayrıca, partideki görev süresi boyunca Anadolu’nun dört bir yanından vatansever ve cesur insanlarla tanıştığını, siyasette önemli deneyimler kazandığını ve Yozgat’ta partisi için büyük bir özveriyle çalıştığını ifade etti.

Genel seçimlerde Yozgat’ta yapılan temayül yoklamasında yüksek bir oy almasına rağmen aday gösterilmediğini ve bu durumun kendisine haksızlık olduğunu dile getirdi. Yerel seçimlerde partinin beklenen performansı gösteremediğini ve bu durumun partide önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Demirer, “Bu süreçte edindiğim güzel anıları ve birlikte çalıştığım herkesle geçirdiğim zamanı asla unutmayacağım” diyerek, olağanüstü kurultayda aday olan arkadaşlarına başarılar diledi ve Meral Akşener’e gelecekteki hayatında başarılar temenni etti. İstifa kararının ardından, “Yolunuz açık olsun” diyerek veda etti.

Kaynak: Haber Merkezi