SAYSİAD’dan SAMDEF Başkanı’na aklan da gel aday ol çağrısı SAYSİAD’dan SAMDEF Başkanı’na aklan da gel aday ol çağrısı

Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu’nun sunduğuKurtlar Sofrasında Kadınlarprogramı, yerel seçimlere katılmak isteyen kadın politikacıları konuk etmeye devam ediyor.

Programın davetlisi olan CHP Etimesgut Belediye Başkan aday adayı Mehtap Tarakçı Sönmez, 14 kişilik bir aday adayı grubunun içinde yer alıyor.

Mehtap Tarakçı Sönmez, bir avukat olarak, adaylık yolunda neler yaşadığını, kadın olarak karşılaştığı zorlukları ve hedeflerini Medyascope ile paylaştı. CHP Etimesgut Belediye Başkan aday adayı Mehtap Tarakçı Sönmez, kadınların siyasete katılımı konusunda yaptığı değerlendirmede, “Bugüne dek 30 binden fazla erkek belediye başkanımız varken, sadece 150 civarı kadın belediye başkanımız oldu” diye belirtti.

“CHP’de aday adayı olduğum halde, yüzde 33 kota uygulanmasına rağmen maalesef bu yüzde 33 gerçekleşmiyor” diyen Sönmez, “Yönetmeliğimizde ve tüzüğümüzde değiştirilmesi gereken maddeler var” şeklinde konuştu. “Etimesgut şehir yoksulluğunun çok fazla hissedildiği bir bölge” diyen Sönmez, “Etimesgut’ta gün boyunca sokakların boş kaldığını görürsünüz, çünkü göç eden bir iş gücü var” dedi.

“Etimesgut çok az oy farkıyla kaybedildi”

“Etimesgut çok küçük bir oy farkıyla kaybedilen bir yer” diyen Sönmez, “Etimesgut’u çok önemsiyoruz. Bu yüzden çalışmalarımızı daha dikkatli yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Kent yoksulluğunu aşmak için kadınların kamusal alanda yer almasının engellerini ortadan kaldırmak gerektiğini söyleyen Sönmez, “Kadını eve bağlayan her şeyden kadını kurtaracağız” diye konuştu.

Kaynak: medyascope- Göksel Göksu