SSK Bağ Kur ve memur emekli maaşlarında zamlı maaş tabloları belli oldu SSK Bağ Kur ve memur emekli maaşlarında zamlı maaş tabloları belli oldu

Bloomberg, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yerine gelen Fatih Karahan’ın para politikasına nasıl yön vereceğini araştırdı. “TCMB Başkanı Fed ve Amazon’da çalışmıştı” başlıklı haberde, konuyla ilgili kaynakların görüşleri yer aldı.

Kaynaklardan biri, Karahan’ın Merkez Bankası Para Politikası Kurulu üyesi olduğu süre boyunca sıkı para politikası savunduğunu söyledi. Başka bir kaynak ise, Karahan’ın faiz indirimlerini bu yıl sonuna kadar erteleyebileceğini belirtti. Erkan’ın görevden alınmadan önce, bazı analistler faiz indirimlerinin üçüncü çeyrekte başlayacağını tahmin ediyordu.

Haberde, Türkiye’de Merkez Bankası Başkanlarının görev sürelerinin kısa olduğu, ancak Erkan’ın sekiz ayda görevden alınmasının yatırımcılar için sürpriz olmadığı ve Cumhurbaşkanı’nın faiz indirimi isteğine uyulmadığı vurgulandı. ABD’nin iki büyük bankası JPMorgan ve Morgan Stanley de, Karahan’ın Merkez Bankası’nı daha sakin yöneteceğini öngördü.

Morgan Stanley ekonomisti Hande Küçük’ün raporunda, Erkan’ın görevden alınmasının 2019 ve 2021’deki başkan değişimlerinden farklı olduğu, politika değişikliği anlamına gelmediği ifade edildi. Haberde, Türk yetkililerin de, Karahan’ın başkanlığının ordoks politikaları güçlendireceğini savundukları kaydedildi.

Kaynak: Bloomberg