Sosyal medya üzerinde MHP Sosyal Medya Sorumlusu olarak tanımlanan Hüseyin Özkan, Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş’i ülkücü olarak kabul etmediğini belirtti.

Özkan, bir sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, “Ülkücülük MHP’nin tekelindedir ve bu unvan sadece MHP ile ilişkilendirilebilir. Ülkücülük, MHP’den alınır ve ayrıldığınızda bu unvanı geride bırakırsınız. Ülkücüler, liderlerinin emrinde ve buradadır. MHP’den ayrılıp başka bir yere gidenler, MHP Genel Merkezi’nde ‘Ülkücü’ unvanlarını bırakmalı ve kendi kimliklerini almalıdır” dedi.

Bir başka kullanıcı, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş’i işaret ederek Özkan’a, “Tuğrul Türkeş sizce ülkücü mü?” diye sordu.

Özkan, AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş hakkındaki soruya “Cevabı yukarıda” diyerek yanıt verdi.

Şehit Sinan Ateş'in katledilişinin arka planı ortaya çıktı! Gazeteci canlı yayında tek tek açıkladı Şehit Sinan Ateş'in katledilişinin arka planı ortaya çıktı! Gazeteci canlı yayında tek tek açıkladı

Tuğrul Türkeş Kimdir?

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğlu olan Tuğrul Türkeş, 1954 yılında İstanbul’da doğdu. Ekonomist ve iş insanı olan Türkeş, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı ve yöneticilik yapmış, PETKİM A.Ş. ve T.C. Kalkınma Bankası’nda Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur. Ayrıca medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme alanlarında faaliyet gösteren şirketlerde yönetici ve ortak olarak çalışmıştır.

Türkeş, Aydınlık Türkiye Partisi’nin Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevlerini üstlenmiş, 23. ile 28. dönemler arasında Ankara Milletvekili olarak seçilmiş ve 63., 64. ve 65. Hükümetlerde Başbakan Yardımcılığı yapmıştır. Halen Türkiye-Ukrayna Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini sürdürmekte ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Türkeş, İngilizce bilmekte ve beş çocuk babasıdır.

Kaynak: Akdeniz gerçek gazetesi- kamer durdu