***

Değerli okuyucularım bu başlıkla alakalı yazı yazınca vay efendim Ohal'e karşı çıkıyorsun Fetö’cü müsün? Dediler! Ne Başkanlığı o konu kapatıldı şimdi varlık mücadelesi veriyoruz dediler!

***

Kimler dediler bunları bana bu yazıyı yazdığımda? Akp+Saray+Bahçeli üçlüsünün trolleri söylediler.

***

Altını fosfor kalemle çizerek yazıyorum birincisi ben Ohal'e karşı çıkmadım. İlk 3 aylık dönemde Fetö'cüler pkklılar ve diğer terör örgütleri için kullanılsın dedim. Sonuna kadar destekledim! Sonraki 2.Ohal neden? Ve 3.sü de gelecek dedi Sayın Erdoğan! Artık bunu uzatmak ne oluyor? Hayırdır?

***

Ohal'de herkes sokakta geziyor diyor Sayın Erdoğan! Geziyor da! Fikir özgürlüğü var mı sayın Cumhurbaşkanı? Bunu sadece muhalifler olarak yazmıyorum! İnsanlara o kadar korku yansımış ki bırakın muhalifleri sizin şahsınızı yani Erdoğan'ı sevenler bile korkuyorlar. Ulan acaba beni de Akp teşkilatından çekemeyen birisi kripto Fetöcü diye ihbar edip içeri attırır mı diye? Sizi bile savunamaz hale geldi vatandaş Sayın Erdoğan! Şimdi Erdoğan'ı çok savunsam bana kripto Fetöcü derler diyor vatandaş! Muhalif vatandaşı hiç yazmayım.

***

Tam bir despot diktatör yönetim anlayışı oldu Ohal! Ama bunu Erdoğan için demiyorum. Onun baskıcı yönetim anlayışını biliyoruz hiç kuşkusuz. Ama Ohal'deki durum Erdoğan'ın da dediği gibi at izi it izine karıştı. Erdoğan’ın da şahsını yönetim anlayışını aşan bir yapıya kavuştu bu anlayış.

***

Eee Ohal döneminde rejim değişikliği olursa bunun meşrutiyeti ne olacaktır? Yani Başkanlık!

***

Başkanlık Türkiye'si Ohal gibi olacaksa Allah korusun. Ohal mini Başkanlık denemesiydi. Daha doğrusu Ohal Başkanlık similasyonuydu. Öyle demokratik öyle demokratik bir rejim gelecekmiş ki Ohal'de gördük! Bırakın muhalefeti Erdoğan sevdalıları bile Erdoğan'a sevgisini göstermekten korkar oldular! Yukarıda yazdığım gibi tekrara düşmeyim ama kripto Fetöcü diye şüphelenirim diyor. Eee muhalefeti hiç yazmayım bu durumda hali içler acısı.

***

Ohal'de kapatılan tvler gazeteler meselesine gelecek olursak… Fetö, pkk ve diğer terör örgütleriyle uzaktan yakında alakası olmayan tvler, gazeteler, haber siteleri ve medya kapatıldı. Hatta şu anda yazdığım Haber Erk bile 14 yıllık Milliyetçi camianın sesi olarak kapatılmaktan direkten döndü. Haber Erk’e de Fetö’nün açtığı davaları hatırlatırım ve bağımsız mahkemelerce bu davaların hepsine takipsizlik çıkmasını da. Yarın bir Başkanlık kararnamesi ile Halk Tv'nin, Bengütürk Tv'nin, Ulusal Kanal'ın Sözcü'nün Yeniçağ'ın vb… Bir sürü muhalefet medyasının kapatılmayacağı ne malum? Şimdi Ohal'de kapatılmıyorsa o zaman kapatılmaz diyenler olacaktır. Ohal meşru bir rejim değildir. Ohal bitince Ohal'de yaptıklarınız mahkemeler kanalıyla geri gelecektir. Ama Başkanlık kararnameleri ile yapılanların asla geri dönüşü olmayacaktır. Ülke demokratik yönetime doğru gidiyor de mi? Yerseniz...