Seçimlerin sonuçları siyasi partilerde hangi etkiyi oluşturmaktadır?

Seçimlerde en büyük hayal kırıklığı yaşayan parti; İYİ Parti desek, sanırım çok itiraz eden çıkmaz. Kurulduğu andan bu yana başarı gibi görünen birçok hatanın varlığı anca anlaşılıyor gibi!

İYİ partideki bu hezimetin ayak sesleri kuruluşundan itibaren vardı! 

543 delege imzası ile MHP olağanüstü kongre çağrısı yapmış, olağanüstü kongre gerçekleşesiye kadar bu delege sayısı 900 aşmış idi. MHP üst kurula1209 delege olduğunu düşündüğümüzde; MHP de değişim kaçınılmazdı!

Ancak sihirli bir el(!) bu kongrenin yapılmasını engelledi! 15 Temmuz vs. derken İYİ parti “cesurlar hareketi” olarak kuruldu! 

Delege olmasak da, bizim hissemize bu süreçte 92 gün tutuklu kalmak düştü!

İlk seçimde T.B.M.M de 27. Dönemde gurup kuracak, ardından mahalli seçimlerde “millet ittifakı” olarak AKP’nin birçok ilde gerilemesi ve önemli şehirlerin belediye başkanlıklarını kaybetmesi sonucunda; İYİ parti ve lideri Sayın Akşener’e talih ve tarih fırsat sundu…
Sayın Akşener’i cesurlar hareketi lideri yapan, “cesur dava arkadaşlarından” kaçı ile yola devam etti? 
İYİ Parti üst yönetimleri oluşurken, “bu cesur arkadaşlarından” kaçı ile parti üst yönetimi oluşturmak istedi?
Millet ittifakı ile alınan belediyelerde İYİ partiye ayrılan, millete hizmet için fırsat olan makamlarda, “cesur arkadaşlarından” kaçını bu kadrolarda değerlendirdi? 
Cesurlar hareketinde kendini en yukarıya taşıyan, kaç “cesur arkadaşına” güvendi; Sayın Akşener?
T.B.M.M 27. Dönem İYİ Parti milletvekilliği yapmış, kaç arkadaşınız kaldı partide Sayın Akşener?
 28. Dönem TBMM İYİ Parti gurubu kaç vekillik ile gurup kurdu? Kaç vekil İYİ Parti ile yola devam etmekte? 
Talihin (!) ve tarihin önüne çıkardığı fırsatların hangisini aziz Türk milletinin faydasına/geleceğine kullandınız; Sayın AKŞENER?

Talihin ve tarihin İYİ Parti ve Sayın Akşener‘e sunduğu fırsatları, (maalesef) Sayın Meral Akşener‘in seçtiği ve önemsediği kadrolar akılcı bir planla değerlendirip, Türk milletinin hizmetine sunabilecekleri bir ülkücü kadroyu hazırlayamadılar! Dolayısıyla ülkücü kadrolar, ( bir kez daha) talihin ve tarihin kendisine sunduğu fırsatları heba eden liderlerin peşinde; hem zaman, hem moral, hem de heyecanlarını kaybettiler/kaybediyorlar! 

Sayın Akşener siz siyaseti bırakıp bedel ödediğinizi sanıyorsunuz!

Oysa onlarca sene ödenen bedellerin “tacı” olmalı idiniz! Üzülerek ifade etmeliyim, bütün emeklerin/bedellerin “müsrifi” oldunuz; ne için?

Bütün kamuoyu sizin kongre süreci ifade etmenize rağmen, kongrenin yapılacağına kuşku duyuyor! Bizzat adaylığını açıklayan İYİ Partide yakın zamandaki yol arkadaşlarınız, kongrenin ertelenmesi ihtimalinden bahsediyorlar. Ve sizi ikaz ediyorlar! Yani size güven duymuyorlar! Neden?

Sayın Akşener tek tek hatırlatmaya gerek olmadan ifade edeyim; size güvenenlerin sayısı her geçen gün azalıyor. Size güvenmeyenlerin sayısı her geçen saniye çığ gibi artıyor/büyüyor…

Siyaset kazanılmış bir hak değil, Millet için bir hizmet aracıdır. Birçok siyasetçi millet ile iyi kanallar kurup ülke imkânları ölçüsünde bir şeyler yapmaya gayret etti. Kötü hatıralar yaratan siyasetçilerimiz de oldu!

Bu gün Sayın Akşener ve O’nu Genel Başkanlık koltuğunda tutmak isteyeneler, yeni kötü siyasetçilerimize örnek olmamasını diliyorum.

İYİ Partide siyaset yapmak için kararlı olan arkadaşlarıma yeni bir yol açmalarının zaruret olduğunu hatırlatmak isterim. Bu mevcut anlayış (statüko) ile gidilecek yeni seçimlerin, ne İYİ Partiye, ne de ülkemize bir fayda sağlayamayacağı açık bir gerçektir.

İYİ Parti yönetim kadrosu Türk Milletinin beklentilerinin çok gerisinde kalmış, kendi ideallerini paylaştığı arkadaşlarının güvenini kaybetmiştir. Üstelik bu konuda birçok ikazı görmezden gelerek, akıl dışı fırsatlar peşinde siyaset oluşturulmuştur. 

Bu gün bu akıldışılık ile hesaplaşmak zamanıdır ve bu İYİ Parti delegesinin işi, vazifesidir.

Bu düşüncelerle İYİ Parti kongresinin cesur, ama akılcı yeni bir kadro tarafından ele alınıp; Türkiye’nin geleceğine umut taşımasını canı gönülden diliyorum.