Son İstanbul anketi, CHP lideri Özgür Özel tarafından yaptırıldı ve sonuçlar İmamoğlu’nun Kurum’a karşı yaklaşık 5 puan önde olduğunu gösteriyor. Sancaktepe’de ise CHP, AKP’nin 15 yıllık yönetiminden sonra seçimi kazanabilir.

AKP'den Yavaş'a olumsuz yanıt AKP'den Yavaş'a olumsuz yanıt

31 Mart’taki yerel seçimler yaklaşırken, Özgür Özel, Habertürk TV’de katıldığı programda son İstanbul anketinden bahsetti fakat kesin oranlar vermedi. Özel, İBB Başkanı İmamoğlu’nun Cumhur İttifakı adayı Kurum’dan 4,5 puan önde olduğunu belirtti.

İsmail Saymaz, bu anketin ayrıntılarını köşe yazısında paylaştı.

Anket sonuçlarına göre:

(Saadet) Birol Aydın: %0.5
(Zafer) Azmi Karamahmutoğlu: %2.3
(Yeniden Refah) Mehmet Altınöz: %2.7
(DEM Parti) Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni: %3.9
(İYİ Parti) Buğra Kavuncu: %3.9
(AKP/MHP) Murat Kurum: %40.4
(CHP) Ekrem İmamoğlu: %45.1

Saymaz’a göre, İmamoğlu seçmenleri birleştirmede Kurum’dan daha başarılı. İmamoğlu, CHP’lilerin %87.5, DEM Partililerin %52.1 ve İYİ Partililerin %34’ünün oylarını alıyor. Kurum ise AKP’lilerin %76.2, MHP’lilerin %79.4 ve YRP’lilerin %34.5 oyunu alıyor. İmamoğlu, CHP, DEM Parti ve İYİ Parti seçmenlerinin ilk tercihi.

İstanbulluların %49.4’ü İmamoğlu’nu, %38.5’i ise Kurum’u tercih ediyor. AKP’lilerin %11’i ve MHP’lilerin %18.3’ü İmamoğlu’nu destekliyor.

Ankete göre, Sancaktepe CHP’ye geçiş yapıyor ve ilçede CHP %48.4, AKP ise %47 oranında görünüyor. Bayrampaşa, Tuzla ve Üsküdar’da ise AKP ile CHP arasındaki fark bir puana düşmüş durumda.

Kaynak: Haber Merkezi