Genel seçim havasında geçen 30 Mart 2014 mahalli idareler seçimi İktidarın yolsuzluk, vurgun ve rüşvet batağına saplanmasına rağmen%45 oy alması ile sonuçlanmıştır.

“Bedevi               “kaynaklardan beslenmiş, rejim ve sistem karşıtı yetişmiş, sözde İslam’ı ve Muhafazakâr         sağ Zihniyet ülkemizdeki siyasal alandaki boşlukları iyi doldurmuş, seslenebileceği tabana uygun mesajları vermiş, Emperyal güçlerin çıkarlarına yeşil ışık yakmak suretiyle tek başına iktidar olmayı başarmıştır.

Uzun zamandır ülke yönetimini elinde bulunduran iktidar mensupları, seçim politika ve stratejilerini yoksul,yorgun,huzursuz ve mutsuz kalabalıkların üzerinden sürdürmeye devam etmektedirler.TÜRK toplumunun büyük bir kesimine iş,aş bulmak yerine,hiçbir emek ve çaba sarf etmeden Kaymakamlıklar aracılığıyla,yiyecek giyecek ve yakacağı karşılanan milyonları,dilenci durumuna düşürüp, durumu oy’a tahvil etmiş, iktidarlarının devamını sağlamışlardır.yüz binlerce insan sekiz ay boyunca iş’e gitmeden İŞKUR’ DAN maaş almış,birçoğu AKP mitinglerinde boy göstermişlerdir.Yaklaşık 15 milyon insanın Yeşil kartlının bulunduğu,adeta beleş yaşayanlar cenneti sayılabilecek ülkemizde seçim sonuçlarının başka türlü sonuçlanacağını beklemek  doğru değildir sanıyorum.

Bir taraftan Devlet imkânları ile yoksul kalabalıkların başını okşayan İktidar, diğer tarafta yatak odalarına döviz ve para sayma makineleri yerleştirmek suretiyle istikbalini garantiye alma mücadelesine girişmiştir. Muhalefetin bu durumu görmüş ve halka göstermiş olmasının ciddi bir karşılığı olmamıştır. Dolayısı ile muhalefeti ciddiye almayan, dinlemeyen ve anlamayan seçmen profili ile karşıkarşyayız. Ülkemizi, geleceğimizi ve demokratik Cumhuriyeti tehlikeye sokacak bu durumun muhalif siyasetçiler tarafından ciddiye alınıp, çözüm yollarının gösterilmesi gerektiği kanaatindeyiz.

Çevre ve yaşamın baskılarından ürkmüş, düşkün, yorgun ve yoksul kalabalıklar, kabuklarına sinmiş, yaşam standartlarının değişmesini istememektedirler. Ülkemizde seçmenin yaklaşık%30 larına tekabül eden bu kitleyi harekete geçirebilecek politikaların, genel seçimlerde başarılı olabileceğini düşünmekteyiz.

Her tülü Devlet imkânlarını adaletsizce lehine kullanan iktidara rağmen, muhalefetin aldığı oy’ların çok önemli olduğuna inanıyoruz. Genel seçimlere yelken açıldığı şu günlerde, yukarıda göstermeye çalıştığımız seçmen profiline uygun politikalar geliştirilmek dileğiyle… Hoşça kalın.

Hüseyin ÖZCİHAN