YSK, AKP’nin Gümüşhane ilinde seçimlerin iptal edilip tekrar yapılması yönündeki isteğini geri çevirdi. YSK, dört farklı siyasi partinin iki il, altı ilçe ve üç belde için yaptığı seçim iptali, oyların tekrar sayılması ya da mazbataların iptali taleplerini de reddetti. 31 Mart Yerel Yönetimler Genel Seçimleri’nin sonuçlarına dair il seçim kurulu kararlarına yapılan itirazlar YSK tarafından değerlendirildi.

AKP'nin Gümüşhane’de, Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Karakaya beldesinde, Elazığ’ın Arıcak ilçesine bağlı Büyükardı beldesinde ve Kayseri’nin Akkışla ilçesindeki seçimlerin iptali ve Ağrı’da oyların yeniden sayılması yönündeki talepleri kabul edilmedi.

“Bu bir yeni kavimler göçü. Bu bir demografik istila. Bu istilanın bir sonucu” “Bu bir yeni kavimler göçü. Bu bir demografik istila. Bu istilanın bir sonucu”

YSK, CHP’nin Tekirdağ’ın Ergene ve Kapaklı ilçelerindeki oyların yeniden sayılması taleplerini de onaylamadı. MHP’nin Aksaray’ın Sağlık beldesindeki seçim iptal kararının kaldırılması ve Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesindeki mazbatanın iptali yönündeki başvuruları da ret edildi. Kurul, İYİ Parti’nin Ordu’nun Çatalpınar ve Ünye ilçelerindeki seçim iptali taleplerini de reddetti. 31 Mart seçimlerinde MHP, Gümüşhane’de 6.690 oy alarak seçimi kazanmış, AKP’nin adayı ise 6.141 oy ile geride kalmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi