Günde 10 bin adım atmak, sağlıklı kalmak için uzmanlar tarafından önerilen bir hedeftir. Ancak, bu hedefe ulaşmak için günde yaklaşık iki saat yürümeniz gerekir ve bunu yapacak zamanı olmayan birçok insan vardır.

10 bin adım, günde beş kilometreye eşittir ve iyi bir sağlık için en uygun aktivitedir. Araştırmalar, bu kadar yürümenin, kilo kaybından kalp hastalığı ve demans gibi hastalık risklerini azaltmaya kadar birçok konuda faydalı olduğunu göstermektedir.

MHRS'de yeni dönem başlıyor MHRS'de yeni dönem başlıyor

Örneğin, 2023’te yayınlanan bir meta-analiz, günde sadece 22 dakika egzersiz yapanların, hiç egzersiz yapmayanlara kıyasla yüzde 40 daha düşük ölüm riskine sahip olduğunu ortaya koymuştur.

10 bin adıma ulaşmak için başka seçenekler de vardır.

Bunlardan bazıları şunlardır: merdiven kullanmak, yarım saatten az egzersiz yapmak, günde 5 bin ila 7 bin adım hızlı yürümek veya ayakta çalışmak.

Bu yöntemler, 10 bin adıma benzer sağlık yararları sağlayabilir. Örneğin, Birleşik Krallık’ta yapılan bir çalışmada, günde beş kat merdiven çıkanların, neredeyse yüzde 20 daha düşük kalp hastalığı riski taşıdığı bulunmuştur.

Kaynak: Haber merkezi