Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencileri; Erzurum'u ve Erzurum'un yemek kültürünü ve sanatını  tüm Dünyaya duyurmak için   Leonardo da Vinci'nin son akşam yemeği tablosunu Erzurum yemekleri ile bütünleştiren güzel bir tablo ortaya çıkardı.

Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencileri 2022-2023 eğitim öğretim sezonunun yılsonu sergisini Çifte Minareli Medresede açtı. Resim öğretmenlerinin nezaretinde hazırlanan sergide, 85 öğrencinin yağlıboya, akrilik, guaj, pastel gibi farklı tekniklerde yaptıkları eserler davetlilerin beğenisine sunuldu.

 Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencileri resim öğretmenleri eşliğinde, Leonardo da Vinci'nin 'Son Akşam Yemeği' tablosunu Erzurum'a uyarladılar.

 Leonardo da Vinci'nin Hz. İsa'nın Kudüs'te Romalılar tarafından yakalanıp çarmıha gerilmeden önceki 12 havarisiyle yediği akşam yemeğini konu edinen 'Son Akşam Yemeği' tablosunu Erzurum'a uyarlanmış hali gördü. Resim öğretmeni Yakup Dursun'un öğrencileri Melik Dursun, Suzan Kartal, Ceren Aras, Emirhan İspir, Dilara Yıldırım, Yağmur Palulioğlu'nun Mona Lisa, İnci Küpeli Kız, Frida Kahlo, süt döken kadın, ağlayan kadın, elmalı adam, Van Gogh gibi ünlü eserlerin figürlerini cağ kebabı, kadayıf dolması, lor dolması gibi Erzurum'un yöresel yemeklerini yemelerini aktardıkları yağlıboya tablosu oldu.

er1

 Leonardo da Vinci'nin akşam yemeği tablosunda:Süt döken kadını çay döken kadın olarak tanımlandı.Yazmasını oyasını ehramını Erzurum kültürü olarak yapıldı.Semaverle çay döken kadın figürünün yanına  Frida Kahlo önünde pestil ve kadayıf dolması ile yerleştirildi. İnci küpeli kız kulağında inci küpe yerine oltu taş eklendi. Monaliza Erzurum'un cağ kebabının tadına bakıyor. Kaplumbağa terbiyecisi cağ kebabı kesiyor bileğinde  oltu taşından tesbih takılı.Paplo Picasso'nun ağlayan kadını su böreği yiyor.

Erzurum'un yöresel yemeklerinin  ve sanatının tanıtıldığı tablolar  Çifte Minareli Medresede 10-11 Haziran da sanat severlerle buluşmaya devam ediyor.
 

Editör: Habererk Com