Bursa'da yangından yemyeşil kalan nektarin bahçesi

Bursa'da yangından yemyeşil kalan nektarin bahçesi
Bursa'daki orman yangınında, bir nektarin bahçesi alevlerden korunarak yemyeşil kaldı.

Bursa'nın Kestel ve Gürsu ilçelerindeki orman yangınında küller arasında kalan tarım alanlarının ortasında, 25 dönümlük bir nektarin bahçesi yemyeşil kalmayı başardı. Gürsu ilçesine bağlı Karahıdır Mahallesi'ndeki bahçenin dron görüntüleri, alevlerin buraya ulaşamadığını gösterdi.

Bahçenin sahibi 53 yaşındaki Halil Kiraz, hasadı kolaylaştırmak için bahçenin etrafına açtığı yolun yangından korunmalarını sağladığını belirtti. Kiraz, 2013 yılından beri bu arazide meyve yetiştirdiğini, daha önce maydanoz yetiştirdiklerini ve sonrasında nektarin üretimine başladıklarını anlattı. Bahçenin etrafına açtığı yolun yangının yayılmasını engellediğini ve toprağın nemli olmasının da yangının ilerlemesini önlediğini vurguladı.

Kiraz, "2013 senesinden beri bu yeri işliyoruz. Fidanları 2013 senesinde diktim. Burada daha önce fidanlar ufakken, maydanoz yapıyorduk yeşillik olarak. Meyvelerimiz yetişti. Şu anda nektarin yapıyoruz. Ben bu tarlanı etrafını rahat işleyelim diye, meyveleri rahat toplayalım diye yol bıraktım kendime. Bizi kurtaran bu yol oldu. Yangın geçememiş öbür tarafa. Yeşil olduğu için, toprak nemli olduğu için yangın ilerleyememiş." diyerek yaşadıklarını DHA'ya anlattı.

249389-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.