Dünyanın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren 100’den fazla  Sivil Toplum Kuruluşu Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Müslümanlara yönelik insanlık suçları ile etnik soykırım cinayetlerine tepki ve protesto  amacı ile  31 Temmuz 2022 Pazar günü (aynı gün içinde)  bulundukları ülkelerin Çin Elçilik ve konsoloslukları önünde  küresel düzeyde ortak harekete geçiyor.

Aralarında Almanya merkezli Dünya Uygur Kurultayı ile Uygur Hareketi   başta olmak üzere  toplam 7 ülke ve  11 kentte 100 ‘den fazla STK.Kuruluşlarının  ” Çin’in Uygurlara Yönelik Etnik Soykırıma Karşı Uluslararası Eylem ” adını taşıyan ve  31 Temmuz 2022  günü gerçekleştirilecek  protesto eylemleri  ile ilgili olarak yayınlanan ortak  açıklama şöyle :

Tweetler listesiIlshat H. Kokbore 伊利夏提 karma etiketi #China verdi - 4 - whotwi grafiksel Twitter analizi

UYGURLARA YÖNELİK ETNİK SOYKIRIMA KARŞI ORTAK EYLEM

 Bizler, Çeşitli ülkelerde faaliyet gösteren  100’den fasla Müslüman STK.Teşkilatları olarak  ortaklaşa ” UYGURLAR  ÜÇÜN  DES TUR! – UYGURLAR İÇİN AYAĞA KALK! – STOP THE GENOCİDE NOW !”   tanımı ile  31 Temmuz 2022 Pazar günü  yaşadığımız  ülkelerin başkentleri  ile  büyük şehirlerinde bulanan   Çin halk Cumhuriyeti Büyükelçilikleri, Başkonsoloslukları ile Diplomatik Temsilcilikleri önündü küresel düzeyde bir protesto ve kınama eylemi gerçekleştirmek kararı almış bulunuyoruz.

29 Temmuz 2022 Cuma günü  İngiltere, ABD,Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da bulunan tüm Camilerde   okunacak Cuma hutbelerinde özel olarak  “Stand4Uyghurs İnter  National Kuhtbah  Day (Uygur Soykırımının Durdurulması için  uluslararası Hutbe Günü)  adı ile  özellikle Uygur Müslümanları  konu edilecek ve Doğu Türkistan’daki Müslümanların  günümüzdeki  dramatik durumu hakkında bilgi verilecek ve akabinde de dua edilecektir.

Bir şunu diyen bir yazı 'STAND4 UYGHURS STOP THE GENOCIDE NOW! INTERNATIONAL DEMONSTRATION 31ST JULY 2022 OUTSIDE THE CHINESE EMBASSY TORONTO, CA WASHINGTON DC, USA 240 George st Toronto, ON M5R 2N5 2pm 4pm BRISBANE, AUSTRALIA 3505 International Place, N,W 11:30am 2pm Academy Alive Ferguson St, Underwood, QLD 6pm- 8pm STAND4UYGHURS.COM POWERED BYISLAM21C' görseli olabilir

ÇİN  TEMSİLCİLİKLERİ ÖNÜNDE YAPILACAK PROTESTO EYLEMLERİ

31 Temmuz 2022 Pazar günü (aynı günde toplam 7 ülke ve 11 şehirde)

1-  İngiltere

  • Başkent Londra Çin Büyükelçiliği önü Saat 12,30
  • Manchester Çin Başkonsolosluğu önü saat 14,oo
  • Edinburg  Çin Başkonsolosluğu önü Saat 14,oo

2.Amerika Birleşik Devletleri(ABD) Başkent Washington Çin Büyükelçiliği önü  saat 11,30

3- Kanada  Başkent Toronto Çin Büyükelçiliği önü  saat 14,oo

4- Avustralya

  1. Başkent Sydney Çin Büyükelçiliği önü saat 18,oo
  2. Melborn Çin Başkonsolosluğu önü  saat  18,oo
  3. Bersman  Çin Başkonsolosluğu önü saat 18,oo

5- Yeni Zelanda başkent Auklandı Çin Büyükelçiliği önü  saat ,14,oo

6- Güney Afrika Başkent Johannesburg Çin Büyükelçiliği önü  saat 13,oo

Image

7- Türkiye  İstanbul -Fatih Saraçhane Parkı   saat 10,oo -12,oo

Genç İHH ve diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının  katılımı ile,

Abdugheni Sabit on Twitter: "Stand with #Uyghur https://t.co/Q4EBAaQZBr" / Twitter

Bu küresel faaliyet aynı zamanda   Dünya Müslümanlarının İslam dinimizin  düşmanı Komünist Çin’e karşı  küresel bir  tepsi ve protesto eylemidir. Lütfen katılarak destek verelim !

Sizlerin de  bu harekete destek  ve katkı sağlamanızı , bizzat katılmanızı  ve ses vermenizi diliyoruz.

 Bir yazı görseli olabilir

Vematevfiku illahbillah – Çalışmak Bizden, Tevfik Allah’tandır !

Editör: Yadigar Hanım