Eskişehir'de CHP'li belediye başkanlarına yönelik operasyonlar protesto edildi
Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu, CHP'li belediye başkanlarına yönelik operasyonları ve tutuklamaları protesto etmek için bir yürüyüş düzenledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin gözaltına alınması ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in tutuklanması, platform üyelerini harekete geçirdi.
CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, bu baskıların halkı mücadelesinden vazgeçirmek ve diz çöktürmek amacıyla yapıldığını belirtti. Yalaz, sürecin hukuki ve yargısal değil, siyasi bir süreç olduğunu vurgulayarak, halkın mücadelesinin devam edeceğini ve bu baskılara rağmen pes etmeyeceklerini ifade etti. 'Korkmayın, sadece seçim kaybedeceksiniz' diyerek iktidara seslendi.
Platform adına açıklama yapan Eğitim Sen Eskişehir Şube Sekreteri Süreyya Üner ise faşizmin kurumsallaştığı ve halkın iradesinin gasbedildiği bir dönemden geçildiğini dile getirdi. Üner, gözaltına alınan belediye başkanlarının, halkın iradesine yönelik bir darbe olduğunu belirterek, iktidarın seçimle kazanamadığı belediyeleri yargı yoluyla susturmaya çalıştığını ve muhalefeti baskı altına almayı hedeflediğini söyledi. Üner, bu operasyonların siyasi saiklerle kurgulandığını ve halkın iradesine karşı sessiz kalmayacaklarını vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.