16 Mart 1984'te Gary Plauché, oğlu Jody'yi kaçıran Jeff Doucet'i havaalanında bekledi ve kameralar çalışırken onu vurdu.

Bir ebeveynin en kötü kabusu muhtemelen bir çocuğun kaçırılması veya cinsel saldırıdır. Louisiana, Baton Rouge'dan Amerikalı bir baba olan Gary Plauché her ikisine de katlandı, sonra düşünülemez olanı yaptı: Oğlunu kaçıran ve onu başından vuran adamın izini sürdü. Bir kameraman cinayeti kasete kaydederek Plauché'nin intikam eylemini ulusal bir sansasyona dönüştürdü.

Plauché, duruşması sırasında medyanın daha da fazla ilgisini çekti. Bir yargıç kaderine karar verirken, seyirciler onun karakterini yargıladı. Başka bir adamı öldürmekle mi suçlanmalı yoksa dünyayı tehlikeli bir suçludan kurtardığı için mi kutlanmalı?

Leon Gary Plauché, 10 Kasım 1945'te Baton Rouge'da doğdu. Kısa bir süre ABD Hava Kuvvetlerinde görev yaptı ve burada Başçavuş rütbesini kazandı. Plauché ordudan ayrıldıktan sonra ekipman satıcısı oldu ve ayrıca yerel bir haber istasyonunda kameraman olarak çalıştı.

Sonuç olarak, Plauché'nin kaderinde sakin ve sıradan bir yaşam sürmek varmış gibi görünüyordu. Sonra bir gün her şey değişti.

Plauché'nin hayatını sonsuza dek değiştirecek olaylar dizisi, 19 Şubat 1984'te, 11 yaşındaki oğlu Jody'nin karate hocasının onu gezintiye çıkmasıyla başladı. 25 yaşındaki büyük sakallı Jeff Doucet, Jody Plauché'nin annesi June'a 15 dakika içinde döneceklerine söz verdi.

June Plauché, Doucet'ten şüphe duymuyordu: Bunun için bir nedeni yoktu. Dört çocuğundan üçüne karate öğretti ve toplumda güvenilirdi. Doucet, çocuklarla vakit geçirmekten keyif aldı ve onlar da onunla vakit geçirmekten keyif aldılar.

Jody Plauché bir yıl önce okul gazetesine "O bizim en iyi arkadaşımız" dedi. June'a göre oğlu, Doucet'in dojosunda olabildiğince fazla zaman geçirmek için futbolu ve basketbolu bıraktı.

Jeff Doucet'in Jody'yi mahallede gezintiye çıkarmadığını bilmiyordu. Gece vakti, ikisi West Coast'a giden bir otobüsteydi. Doucet yolda sakalını kazıdı ve Jody'nin sarı saçlarını siyaha boyadı. Jody'yi kendi oğlu gibi göstermeyi ve aynı zamanda yakında onları takip edecek olan kanun uygulamalarından saklanmayı umuyordu.

Doucet ve Jody Plauché, Disneyland'den sadece kısa bir yürüyüş mesafesinde, Anaheim, California'da ucuz bir motele yerleştiler. Doucet, motel odasında karate öğrencisine cinsel tacizde bulundu. Bu, Jody ailesini aramak isteyene kadar devam etti ve Doucet buna izin verdi. Jody'nin ebeveynleri tarafından uyarılan polis, aramanın izini sürdü ve Jody, Louisiana'ya geri dönen bir uçağa bindirilirken Doucet'i tutukladı.

Plauché, Baton Rouge Havaalanına gitti. Geliş salonuna beyzbol şapkası ve güneş gözlüğü takarak girdi. Yüzü gizlenmiş, ankesörlü telefona doğru yürüdü. Hızlı bir arama yaptığında, bir WBRZ haber ekibi, Jeff Doucet'e uçağından inerken eşlik eden polis kervanını kaydetmek için kameralarını hazırladı. Geçtiklerinde Plauché çizmesinden bir silah çıkardı ve Doucet'i kafasından vurdu.

Plauché'nin Doucet'in kafatasına sapladığı kurşun, WBRZ ekibi tarafından kameraya yansıdı. YouTube'da 20 milyondan fazla kişi Doucet'in nasıl yere yığıldığını ve Barnett'in Plauché'yi nasıl hızla duvara yapıştırdığını izledi. "Neden, Gary, neden yaptın?" Memur, arkadaşını silahsızlandırırken ona bağırdı. "Birisi senin çocuğuna yaptıysa sen de yaparsın!" Plauché gözyaşları içinde cevap verdi.

Editör: Habererk Com