Leman Dergisi Karikatürüne Siyasi Tepki: 'Lanetli Bir Eylem'
Leman dergisinin 26 Haziran 2025 tarihli sayısında yayımlanan ve dini değerleri alenen aşağıladığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan karikatüre, siyasi isimlerden sert tepkiler geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, karikatürü lanetleyerek bunun sanat ya da fikir özgürlüğüyle ilişkilendirilemeyeceğini, kutsallara yapılan saygısızlığın nefret suçu olduğunu vurguladı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hz. Peygamber'e yönelik saygısızlığı içeren karikatürü şiddetle kınadı. Altun, bu hakaretlerin basın özgürlüğü kisvesi altında gizlenemeyeceğini belirterek, hukuki sürecin işletileceğini ve provokasyonlara mahal verilmeden sağduyulu davranılması gerektiğini ifade etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da benzer açıklamalar yaparak karikatürü lanetledi ve bu tür girişimlerin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise yaptığı paylaşımda, Peygamber Efendimizin hayasızca karikatürize edilmesini şiddetle kınayarak, bunun basın veya ifade özgürlüğü olmadığını, dini değerleri aşağılamayı ve Müslümanların vicdanında yaralar açmayı amaçlayan bir provokasyon olduğunu vurguladı. Yerlikaya, bu tür girişimlerin hukuk önünde hesap vereceğini ve bu zihniyeti lanetlediğini belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.