14.'sü düzenlenen Uluslararası İstanbul Opera Festivali için geri sayım başladı. 14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 10-22 Haziran'da Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sanatseverlerle buluşacak. 

Festival, 10-22 Haziran tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Festival, "Gala Konseri"nde uluslararası kariyere sahip soprano Burcu Uyar, mezzosoprano Perihan Asude Karayavuz, tenor Efe Kışlalı ve bas Burak Bilgili'nin katılımlarıyle başlayacak. Konserde ünlü bestecilerin eserlerinden seçkin örnekler yorumlanacak. AKM Opera Salonu'ndaki etkinlikte, solistlere Murat Kodallı yönetimindeki İDOB orkestrası eşlik edecek.

14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali 12-13 Haziran Pazartesi-Salı akşamları bir festival geleneği olarak, düzenlendiği ilk günden bu yana sahnelenen Wolfgang Amadeus Mozart'ın Saraydan Kız Kaçırma operası ile devam edecek.

Fransız yazar Alexandre Dumas’ın ünlü eseri Kamelyalı Kadın romanından esinlenerek oluşturulan, bestesi Giuseppe Verdi’ye, librettosu Francesco Maria Piave’ye ait olan La Travıata izleyicilere eşsiz bir opera ziyafeti sunacak. Eser aşkı için büyük acılar çeken ve fedakârlık yapan baş kahraman Violetta Valery’nin dram dolu ve ilgi çekici hayatını 15 Haziran Perşembe akşamı AKM Türk Telekom Opera Salonu’na taşıyacak.

AKM Türk Telekom Opera Salonunda 22 Haziran Perşembe akşamı, Ankara ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinin ortak sahneleyecekleri ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün en büyük prodüksiyonlarından biri olan  İtalyan besteci Giuseppe Verdi’nin Aida operası izlenebilecek.

İtalyan besteci Umberto Giordano'nun önemli eserlerinden olan ve Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin sahneye koyduğu Andrea Chenıer operası18 Haziran Pazar akşamı AKM Opera Salonunda sanatseverlerle buluşacak.


 

Editör: Habererk Com