15 Temmuz gazisi Muharrem Kaşıtoğlu, darbe girişiminde bire bir iltisaklı isimlerin çok yakın akrabalarının iktidar tarafından bürokraside görevlendirilmesi, bürokraside hala FETÖ iltisaklı insanların bulunması, muhalefet tarafından defalarca 'FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın' önergelerinin MHP-AKP tarafından sürekli reddedilmesinin gaziler olarak düşüncelerinin değişmesine neden olduğunu söyledi.

Kaşıtoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Halk TV’de İnan Demirel’in sunduğu programa katıldı. Demirel'in "15 Temmuz'u siz nasıl görüyorsunuz, değerlendiriyorsunuz?" sorusuna o günkü düşünceleriyle bugünkü fikirlerinin tamamen değiştiğini ifade eden Kaşıtoğlu, iktidara sert eleştirilerde bulundu.

Kaşıtoğlu şunları söyledi:

"15 Temmuz, tabii üzerinden 6 yıl geçti. O günkü sıcaklığıyla, değerlendirmelerimizle bugünküler arasında maalesef çok fark var. Şahsım adına bunu söyleyebilirim. Tabii ki bu değişimin sebebi; ülkede 6 yılda yaşananlar. Darbe girişimiyle ilgili yeterince mücadele edilmemiş olmaması, darbeyle birebir iltisaklı isimlerin çok yakın akrabalarının iktidar tarafından bürokraside görevlendirilmeleri, hala bürokraside FETÖ iltisaklı insanların varlığının devam ediyor olması, muhalefet tarafından defalarca 'FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın' önergelerinin MHP-AKP tarafından sürekli reddedilmesi bizim düşüncelerimizin ciddi anlamda değişmesine sebep olmuştur."

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişiminde bulunmuş, Türkiye’nin dört bir yanında meydanlara çıkan vatandaşların da direnişiyle darbe saatler içinde bastırılmıştı. Köprülerin tutulduğu, F-16'ların Ankara üzerinde alçak uçuş yaptığı olaylarda 251 kişi şehit olmuştu.

Editör: Yadigar Hanım