Altun: Leman Dergisi binası emniyet kontrolünde, üç kişi gözaltında

Altun: Leman Dergisi binası emniyet kontrolünde, üç kişi gözaltında
Leman Dergisi'ndeki Peygamber Efendimizi (s.a.s.) hedef alan çizim nedeniyle üç kişi gözaltına alındı, dergi binası emniyet kontrolünde.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Leman Dergisi'nin etrafında oluşabilecek olaylara karşı emniyet güçlerinin gerekli önlemleri aldığını ve dergi binasının tamamen boş olarak emniyetin kontrolünde olduğunu duyurdu. Altun, dergi yöneticileri hakkında gözaltı kararı bulunduğunu ve bu kapsamda çizimi yapan çizer D.P. ile birlikte Z.A. ve C.O. adlı üç kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Leman Dergisi'nde Peygamber Efendimizin (s.a.s.) ahlaksızca çizilmesinin kabul edilemez bir provokasyon olduğunu belirtti. Devletin tüm birimlerinin, inanç ve değerlere yönelik bu saldırıya karşı gerekli müdahaleyi yaptığını vurgulayan Altun, vatandaşları sükûnetlerini korumaya ve tahriklere kapılmamaya davet etti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıkladığı gibi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesi gereğince "dini değerleri alenen aşağılama" suçundan adli soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün hızlı operasyonu sonucunda gözaltılar gerçekleştirildi. Altun, olayın tüm sorumlularının adalete teslim edilmesi için devletin çalıştığını ve konunun üzerine kararlılıkla gidildiğini ifade etti. Emniyet güçlerinin aldığı önlemlerle, dergi çevresinde istenmeyen olayların önüne geçildiğini belirten Altun, bu tür olayların toplumsal birliğe ve kardeşliğe zarar vermeye yönelik olduğunu hatırlattı ve vatandaşları sükûnete davet etti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.