Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından, Hatay’ın Antakya ilçesinin en büyük mahallelerinden Narlıaca Mahallesi en çok hasar alan yerlerden biri. 18 bin nüfuslu mahallede neredeyse sağlam bina kalmazken, hayırseverlerin yardımlarıyla 30 yıl önce yapılan Narlıca Kardeşler Camisi de depremin yıkıcı etkisiyle yıkıldı.

Bölgede çadır talebi var

Antakya’da züccaciyelik yapan ve Narlıca’da yaşayan İsmail Batın, bölgede en büyük sorunun ısınma ve barınmaya yönelik olduğunu söyledi. Hasarlı binalar yüzünden dışarıda gecelediklerini belirten Batın, “En çok barınabilmek için çadır ve battaniyeye ihtiyacımız var. Geceler çok soğuk geçiyor. Gıdayı temin ediyoruz, Allah razı olsun milletimiz sahip çıktı bize. Gönderdiği gıda maddeleriyle gayet iyiyiz. En büyük ihtiyacımız battaniye ve çadır. 3 kişinin kalacağı yerde 25 kişi kalıyoruz” dedi.

Olağanüstü Hal ilan edilmesinin ardından bölgeye çok sayıda askeri araç ve asker sevk edilmesi, yağma olaylarına karşın tedbirlerin artırılması dikkati çekti. 

Editör: Bumin Kağan Muti