Rusya Müslümanları Dini İdaresi ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin, Filistin devletinin kurulmasının, şiddetin sona ermesine ve Ortadoğu'da uzun vadeli barış ve istikrarın sağlanmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Gaynutdin, "Kutsal topraklarda adil ve kapsamlı bir barış olmadan, bölgede hiç kimsenin güvenliğinin sağlanamayacağını" belirterek barışın önemine vurgu yaptı.

Moskova Merkez Camisi'nde yapılan programa, Gaynutdin'in yanı sıra Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ömer Faruk Savuran, Büyükelçi ve İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Başkanı Prof. Dr. Mürteza Bedir ve dini alimler katıldı.

Fransa akrobasi timi yanlışlıkla Rus bayrağı çizdi Fransa akrobasi timi yanlışlıkla Rus bayrağı çizdi

Gaynutdin, burada yaptığı konuşmada, Filistin'deki duruma ilişkin, "Dünyada, özellikle de Orta Doğu'da yaşanan olaylar kimseyi kayıtsız bırakamaz. Tüm dünya, tarihi Filistin topraklarında çatışmaların nasıl ve ne şekilde başladığını hatırlıyor. Mesele 76 yıldır sürüyor ve 100 bin kişinin hayatını kaybetmesine, birkaç milyon kişinin göç etmesine ve yerinden edilmesine yol açtı. Gazze Şeridi'nde binlerce çocuk, kadın ve yaşlı ölüyor. Hastaneler, okullar, camiler, kiliseler yıkıldı" ifadelerini kullandı.

Editör: Habererk Haber Merkezi