Aşure Günü her yıl merak edilir ve araştırılır. 2022 yılının Aşure Günü de Aşure günü Muharrem ayının 10. günü, 8 Ağustos 2022 Pazartesi gününe denk geliyor. Aynı zamanda Aşure Günü, Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu gününe tekabül ediliyor.

MUHARREM AYININ ÖNEMİ NEDİR?

Muharrem ayı Hicri takvimin birinci ayıdır. Onuncu günün de ismi, Aşure'dir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Muharrem ayından bir gün oruç tutan kimseye, bir gününe karşılık otuz günlük sevap vardır.” buyurarak bu ayda tutulan orucun önemine değinmiştir.

Ramazan orucundan sonra tutulan oruçların en faziletlisi Muharrem ayında tutulan oruçlardır. Muharrem ayının ilk 10 günü ya da 9, 10 ve 11. günleri oruç tutanlara kat kat sevap yazılır. Peygamberimiz özellikle Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure gününde oruç tutulmasını önermiştir ve "Aşure günü tutulan oruç bir önceki yılın günahlarına kefarettir" buyurmuştur. Yahudilere benzememek için sadece Aşure günü değil Muharrem ayının 9. veya 11. günü oruç tutmamızı önerdi.

Hayır ve hasenat: Muharrem ayında ihtiyacı olanlara yardım etmeli, sadaka vermeye özen göstermeliyiz. Bu ayda yapılan hayır ve hasenata kat kat sevap yazılır.
 

Editör: Gökçe Sevim