Günümüzde, giderek daha fazla insan büyük şehirlerde yaşarken, günde en az 8 saat çalışırken ve neredeyse hiç boş zamanı yokken, yeni insanlarla tanışmak çok nadir ve hatta bir anlamda lüks haline geldi. Birçok insan artık çevrimdışı arkadaşlığı düşünmüyor bile, kesinlikle boşuna olduğunu düşünüyor. Bu yüzden çoğunlukla, ruh eşini kolayca bulmayı ve minimum çabayla gerçekten kadersel bir tanışma vaat eden arkadaşlık uygulamalarını seçiyorlar.

Ancak, arkadaşlık uygulamalarını kullanan arkadaşlarınız varsa ve onlara nasıl olduklarını sorarsanız, çoğu "şöyle böyle" cevabını verecektir. Ve bu en iyi durum senaryosu. Tinder ya da Bumble gibi uygulamalarda çevrimiçi arkadaşlığın, pazarlamacıların bizi ikna etmeye çalıştığı kadar etkili olmadığı ortaya çıktı. Ve zaman içinde, arama sürecinin kendisi artık başlangıçta göründüğü kadar heyecan verici değil...

Bugün, arkadaşlık uygulamalarının neden bazen işe yaramadığını ve 2024'te aşkı nerede arayacağımızı anlamaya çalışacağız. İlginç ve faydalı olacağından eminiz!

Arkadaşlık uygulamaları genel olarak ne kadar etkili ve 2024 yılında insanlarla nasıl tanışılır?

Daha önce de söylediğimiz gibi, arkadaşlık uygulamalarının etkinliği büyük ölçüde abartılıyor. Ve bunu kanıtlamak hiç de zor değil. Kısa bir süre önce Pew Araştırma Merkezi, kaç kişinin arkadaşlık uygulamalarını kullandığını öğrenmek için Amerikalı internet kullanıcıları arasında küresel bir anket gerçekleştirdi. Amerikalıların %30'unun partner bulmak için arkadaşlık uygulamalarını ya da sitelerini kullandığı ortaya çıktı. Bunların sadece %12'si ciddi bir ilişki bulmayı başarmış, %23'ü kısa süreli bir ilişki bulmuş ve %39'u ise hiçbir ilişki bulamamıştır. Ayrıca, arkadaşlık uygulaması kullanıcılarının %57'si kendileri hakkında yanlış bilgi, istenmeyen mesajlar veya görüntüler, tehdit veya taciz gibi sorunlar yaşamıştır. Yani, geleneksel web arkadaşlığının etkinliğinin büyük ölçüde abartıldığına ikna olabiliriz.

Peki o zaman nasıl tanışıyorsunuz?

Ve işte eğlence burada başlıyor! Kategorik olarak çevrimiçi arkadaşlıktan vazgeçmenizi önermiyoruz çünkü günümüzde gerçekten en uygun format budur. Ancak çevrimiçi arkadaşlık araçlarının kendileri konusunda daha dikkatli olmanız gerekir. Geleneksel web arkadaşlıkları birçok insanın beklediği kadar etkili olmadığından, bir alternatif aramanız gerekir. Ve çevrimiçi görüntülü sohbet birçok kişi için böyle bir alternatif olabilir!

Örneğin:

  • CooMeet — erkekleri yalnızca kızlarla buluşturan, hatasız cinsiyet filtresine sahip rastgele bir görüntülü sohbet. Buna ek olarak, CooMeet chat kullanıcı dostu mobil uygulamalara, mükemmel denetime, yerleşik bir mesaj çevirmenine ve diğer birçok avantaja sahiptir.

  • Azar — sadece insanlarla bire bir tanışıp iletişim kurabileceğiniz değil, aynı zamanda geniş bir kitleye video yayınları yapabileceğiniz başka bir çevrimiçi görüntülü sohbet. Ya da diğer katılımcıların yayınlarını kendiniz izleyebilir ve gerçekten takip etmek istediklerinizi bulabilirsiniz.

Görüntülü sohbet size diğer kişiyi görme ve duyma, duygularını ve beden dilini okuma ve ruh halini ve duygularını daha iyi anlama fırsatı verir. Klasik bir arkadaşlık uygulamasındaki tek bir mesajlaşma, arkadaşlık ve iletişimde aynı daldırma etkisini veremez. Ancak görüntülü sohbetler bunu yapabilir!

Aşkınızla rastgele bir görüntülü sohbette tanışmak ne kadar gerçekçi?

Çevrimiçi görüntülü sohbet, ilginç ve umut verici arkadaşlıklar için muazzam fırsatlar sunar:

  • Gerçek hayatta asla tanışamayacağınız insanlarla iletişim kurabilirsiniz. Ufkunuzu genişletir ve size gerçekten yeni bir şeyler öğrenme fırsatı verir.

  • Görüntülü sohbet, bir arkadaşlık uygulamasında hayali veya oldukça süslenmiş bir görüntü oluşturmak yerine kendiniz olmanızı kolaylaştırır.

  • Diğer şeylerin yanı sıra, çevrimiçi görüntülü sohbetler de iyi para tasarrufu sağlar çünkü birçoğu tamamen ücretsizdir veya en azından çok ucuz premium erişim sunar.

  • Mevcut sohbeti beğenmezseniz, istediğiniz zaman bir sonraki kişiye geçebilirsiniz. Ve çoğu durumda, önceki partner artık sizinle iletişim kuramayacaktır.

Elbette rastgele görüntülü sohbetlerin dezavantajları da vardır. Ancak neredeyse her zaman tamamen avantajlarla kaplıdırlar. Ve bundan emin olmanın en iyi yolu, bu formatı kişisel olarak denemek, farklı insanlarla iletişim kurmak ve sadece iyi vakit geçirmektir. Bu formatı beğeneceğinizden eminiz!

Peki arkadaşlık uygulamalarını kullanmayı tamamen bırakmalı mısınız?

Hayır, kesinlikle yapmamalısınız!

Bugün bir kişinin hedefine ulaşmak için mevcut tüm fırsatları kullanabileceğine inanıyoruz — potansiyel bir ruh eşiyle tanışmak. Çevrimiçi arkadaşlık için mükemmel bir format yoktur. Web siteleri, uygulamalar, görüntülü sohbetler, sosyal ağlar, messenger — bunların hepsi bir dereceye kadar işe yarıyor. Her yerin kendine özgü avantajları ve dezavantajları, güçlü ve zayıf yönleri vardır.

Bu nedenle, aşkınızı çevrimiçi ortamda bulmak için en uygun strateji, farklı formatları ve farklı yaklaşımları birleştirmektir!

Gezegen katili dünyaya yaklaşıyor! Gezegen katili dünyaya yaklaşıyor!

Aynı zamanda, aramaya çok fazla zaman harcamamak çok önemlidir, böylece bu süreç bir rutine dönüşmez ve kendiniz tükenmezsiniz. Çünkü bu da çok yaygın bir olgudur. Çevrimiçi arkadaşlık için günde 20-40 dakikadan fazla zaman harcamamaya çalışın. Aksi takdirde bu, kurtulması kolay olmayan oldukça ciddi bir bağımlılığa yol açabilir. Kendi programınızı oluşturun ve sanal hayat için gerçek hayatı feda etmeyin.

Ve elbette, 2024'te bile aşkınızla çevrimdışı olarak tanışma şansınızın hala olduğunu unutmayın! Evet, şimdi herkes gerçek hayatta iletişim kurmaya istekli değil, ancak bazen bu yaklaşımı denemeye değer. Belki de böyle bir durumda şanslı olacaksınız ve o kişiyle tanışacaksınız.

Her ne olursa olsun, size içtenlikle sadece sizin için umut verici olacak ve hayatınızın bir sonraki parlak sayfasını çevirmenize yardımcı olacak ilginç ve hoş tanışmalar diliyoruz.

Editör: İsmail Türk