2024'te Doğaya Aşılı Yem Bırakıldı

2024'te Doğaya Aşılı Yem Bırakıldı
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, 2024 yılı itibarıyla doğaya toplamda 3 milyon 850 bin doz aşılı yem bırakıldığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, yaptığı açıklamada, 2024 yılında doğada kullanılmak üzere toplamda 3 milyon 850 bin doz aşılı yem bırakıldığını belirtti. Bu uygulamanın, doğal yaşam alanlarının korunması ve hayvan sağlığının iyileştirilmesi amacıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.

Yumaklı, bu tür projelerin önemine dikkat çekerek, doğanın sürdürülebilirliğini sağlamak için çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü vurguladı. Ayrıca, aşılı yemlerin kullanımı ile birlikte hastalıkların önlenmesinin hedeflendiği belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan bu uygulama ile hem ekosistemin korunmasına katkıda bulunulması hem de tarım sektöründe verimliliğin artırılması amaçlanıyor. Bu bağlamda, yerel yönetimlerle iş birliği içinde çalışmalara devam edileceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.