İlk tespitimiz 24 Haziran bir baskın seçim !
Hem de özellikle İYİ PARTİ yi seçimlere sokmama hesaplarıyla alınan bir şok baskın seçim kararı.
Fakat hesaplar tutmadı kurnazdan da kurnaz varmış dedirten usta bir satranç hamlesiyle bu oryantal kurnazlık hamlesi çökertildi
Ve bir hakkın tescili gerçekleştirilerek İYİ PARTİ nin 24 haziran seçimlerine gireceği YSK tarafından süreç içinde açıklandı.
CHP den emanet 15 milletvekili ile gurup kurulunca yasal olarak Meral hanımın Cumhurbaşkanlığı adaylığı önünde bir engel kalmamasına rağmen Meral hanım çok doğru bir kararla” başka bir siyasi partinin omuz vermesi ile kurulan gurubun kararı ile cumhurbaşkanı adayı olmayı kabul etmeyip milletine , tabanına güvenerek 100 000 imza ile aday olmak için YSK ya başvurdu.
Ve imza verme sürecinin ilk 4-5 saatinde100 000 imza barajı aşılarak dosta düşmana Meral hanımın sahne i siyasette ne denli bir güçlü akrist olduğu kabul ettirilmiş oldu ki imza sürecinin sonuna kadar ayni ciddiyet ve kararlılıkla çalışılsaydı bir milyon imzaya ulaşmak işten bile değildi.

Bu gün burada ısrarla belirtmek istediğim bir konu da siyasi partilerde milletvekili aday adaylıkları için müracaat süresi sona erdiğine göre bu günlerdeki gündemin siyasi partilerde kurulacak değerlendirme komisyonlarında ki aday belirleme çalışmalarıdır.

Öncelikle baskın seçim dolayısıyla vakit kısıtlı olduğu için demokratik hayatımıza her seçimde bir önseçim geleneği yerleştiren CHP'nin bile adaylarını ön seçim yerine merkez yoklaması veya anket esası ile belirlemek zorunda kaldığını hatırlatalım

AKP'yi ve MHP'yi vaktin kısıtlı olup olmamasının pek ilgilendirdiğini düşünmüyorum.
Zira bu partilerde genel başkanlar öteden beri bir tek seçici gibi çalışıp adayları kendileri belirliyorlar.
Oralarda ölçü donanım ve liyakat değil sadakat oluyor !

Burada daha çok demokrasimizin çiçeği burnundaki yeni partisi İYİ PARTİ'deki uygulamalar değineceğiz.
Meral hanım MHP içindeki muhalefet hareketine başlarken ilk toplantısını Denizlide yapmış ve o toplantıya salonun içinde 3000 dışında7-8 bin kişi katılmıştı.
Bu satırların yazarının da en ön sıralardan takip ettiği toplantıda Meral hanım MHP deki değişim hareketinde başarılı olurlarsa getirecekleri yeni yönetim şeklini partinin gelecekteki vizyonunu anlatırken salondaki izleyenlerin gözlerinde sevinç ve umut pırıltıları kalpleri heyecanla çarpıyordu.
Öyle ya salona sığmayan hayatlarını ülkücü hareketle özdeşleştiren bu fedakâr, hiç alıcı olmayıp hep veren insanlar pür dikkat Meral hanımın ağzından çıkanları pür dikkat dinliyorlardı.
Meral hanım üye sayılarının asla kısıtlanmayacağını , ahlâki ve kanuni engelleri olanlar ile devletin ve milletin bölünmezliği ilkesini tartışma konusu yapanlar dışında her talebin üyelik başvurularının kabul edilip tüm seçimlerde delege değil üye tam sayıları ile yapılacak ön seçimlerle adayların belirleneceğini ve 10 milletvekiline kadar olan seçim bölgelerinde asla kontenjan kullanılmayacağını ve partide üyeliğin bütün organların üstünde olacağını. üyelerle her konuda istişareler yapılacağını söylediği anda salon almıştan yıkılıyordu.

Yeni dönem başlıyor düne kadar hep veren olan üyeler ve teşkilât artık partide her makamı talep eden hukuki bir statü kazanıyordu.
Bu ilk konuşma ebce bir Manifesto etkisi yapmış ve umut aşılanan insanlar kitleler halinde zaman içinde Meral hanımın yanı da yer almışlardı. 24 Haziran bir baskın seçim olduğundan Meral hanımın sözleri muhtemelen bir sonraki ilk seçimde uygulanabilecek.

Yalnız yine de bu sözleri kısmi olarak uygulayıp tabanı ve ülkeyi rahatlatmanın mümkün olduğunu düşünüyorum.
Şöyle ki ön seçimi zamanlama imkânsız kılıyorsa profesyonel anket kuruluşlarına her ilde yaptırılacak anket çalışmalarında o ilde öne çıkan aday adayları öne çıkış değerlerine göre sıralamada yerlerini alırlar.
Bakın, ısrarla profesyonel anket kuruluşlarına yaptırılan partililerle değil tüm halkla yapılan anket çalışmalarından bahsediyorum.
Teşkilât yoklaması diye yalnız parti üyelerine sorularak yapılan sanal anketler veya yalnız parti üyelerine açılan telefonlarla yapılan çalışmalar korkunç ve vahim hatalar doğurur.
Yeni kuruluş dönemi zamanla yarışarak yapılan çok kısıtlı sayıdaki üyelerle yapılan anketler ve merkez yoklamaları her il ve ilçede teşkilâtların neredeyse yarısını boşaltıp aday olan il ve ilçe kurucu yöneticilerinin milletvekili aday listelerine ambargo koymasına sebep olur ki bu durum 24 Haziran milletvekili seçim sonuçlarında İYİ PARTİ ye hüsran getirir.

Meral hanım Denizlideki o ilk konuşmasında her seçim öncesi il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve yönetimlerine seçilenlerin etik ve prensip olarak önlerindeki ilk seçimde milletvekili adayı olmamaları gerektiğini de söylemiş ve adaylık düşünenler yönetimlerde yer almamalıdır demişti.
Şimdi ne oldu !
İl ve ilçe yönetimlerinden 3-5-7-10-12 hatta 18-20 istifa ve adaylık müracaatları oldu.
Garip ama gerçek bazı ilçeler çok geç kuruldu ve 45 gün önce kurulan bir ilçe teşkilâtına başkan olarak atanan bir bayan avukat ki Meral hanımın başlattığı bu 2,5 yıllık uzun yürüyüşte bir saat bile olmamışken bakıyoruz bu 45 günlük taze partili başkan aday adayı olmuş !

İYİ PARTİ 2,5 yılın ızdıraplarına çilelerine göğüs germeyen. ter akıtmayan. acı çekmeyen.Türkiye'yi 3 defa karış karış çiğneyip bu dava bizim kutsalımızdır demeyen bir iki aylık taze il ilçe başkanlarını milletvekili yapmak için mi kuruldu

Ey il başkanları !
Sözüm çile günlerinde toz yutan ter akıtanlar ve belitli donanımda olanlar için meclisten dışarı !
Bir parlak elbise, cafcaflı bir kravat, altın kolye, bileklik,zincir , Mümtaz Turhanı Turan Yazgan ı Mehmet Eröz'ü Yusuf Akçoray'ı Hüseyinzade Ali yi, Hegel’i. Ömer Lütfü Barkan’ı
Z. Velidi Togan’ı sorsan eski dönem Türk sinema artistleri mi diye cevaplayan Çolpan kimdir yavrum desen hafızası ancak Çolpan İlhan’a yeten Çolpan'ın Ruslar tarafından kurşuna dizilen Türk dünyasının en büyük şairi olduğunu bilmeyen tın tın il başkanları siz mi aday listelerinde ilk sıralara yerleşip Meral hanıma omuz verecek Türk milletinin kaderini değiştireceksiniz ?

Aday belirleme komisyonlarından önemle rica ediyorum !
Bir iki ay görev yapıp teşkilâtları boşaltarak ceylan derisi koltuklarda oturup ömür boyu on küsür bin lira emekli maaşı almayı hayal edenler yerine gerçekten birikimli yalnız partideki kısıtlı üyelerde değil illerindeki halkın bütününde karşılığı olan adayları ciddi anket kuruluşlarıyla çalışıp her görüşten kişilere sorarak tespit ettirin ve İYİ yi bulun.

Lâfı uzatmayalım , BAŞKANLIK SEÇİMİNDE TAYYİP BEYİ KOLTUĞUNDAN İNDİREBİLECEK TEK İSİM MERAL AKŞENERDİR
CHP cephesinin gerçek entelektüelleri bunu çok önceden görüp akıl defterlerine kaydetmişlerdi
Lâkin Muharrem İnce'nin adaylığı sonrası bazı iktidar mahfillerinin de alttan alta desteklediği bir plân sahneye konuldu ve CHP seçmeninin önemli bir kısmı maniple edilerek Muharrem İnce nin Tayyip beyi geçebileceği bir şehir efsanesi olarak kulaklara fısıldanmaya başladı
Buradaki amaç Ak Saray anketörlerinin her üç günde bir Tayyip beyin önüne koydukları anket sonuçlarındaki nihai sonuçta Meral hanımın ikinci turda Tayyip beyi 1-3 puan arası geride bırakması gerçeğine karşı psikolojik bir beyin yıkama hareketiyle İlk turda Muharrem İnce yi parlatıp Meral hanımı geride bırakmasını sağlamak ve ikinci turda saray anketçilerinin ciddi çalışma ürünü olan Tayyip beyin Muharrem İnce ye karşı seçimi %55-%45 le önde bitirmesini sağlamaktır
Aman dikkat CHP seçmeni kardeşim !
Tuzağa düşme ! 2. turda Tayyip beyi geçebilecek tek aday MERAL AKŞENER 'dir
Ona göre hareket et!

AKP 15 gün kadar önce bir genelgeyle bakan olmak isteyenlerin milletvekilliği aday adaylığına müracaat etmemelerini istedi
Çünkü yeni düzende Başkanın yürütme organı olan bakanlar başkan tarafından dışarıdan atanacak
Milletvekilleri bakan olarak atanırsa milletvekilliğinden istifa edecekler ki bu da mecliste partisinin eksilmesine yol açacağı için pratikte kullanılmayacak

Diğer partiler seçimi kazanırlarsa PARLEMENTER SİSTEME döneceklerini vaat ettiler fakat bu iş boyacı küpü değil ve nereden bakarsan iki yıllık bir süreçte gerçekleşir.
Bu durumda Meral hanımın seçimi kazandığını düşünürsek çevresindeki A takımından kimlerin bakan olacaklarını milletvekili aday adaylıklarına müracaat etmeyen isimlerden sıralayabiliriz
Şu anda Durmuş Yılmaz ve Nuri Okutan'ın milletvekili aday adayı olmadıklarını biliyoruz
Diğer müracaat etmeyen A takımı mensupları belli olunca değerlendirmeyi daha rahat yapabiliriz
Yalnız belirtmeliyim ki Meral hanımın bu konudaki şansı Türk Milliyetçiliği intelijansiyasındaki partili olmayan entelektüellerin toplamından birbirine eş değerde 30 tane bakanlar kurulu çıkar.
Yakın çevremdeki tüm sektörlerden değerli entelektüel milliyetçi aydın arkadaşlarımın her birinin donanımları başkanın bakanlar kurulu için yeterlidir
Tüm Türk milliyetçiliği fikir sistemi intelijansiya çevresi olarak bu görevlere hazırız

Sonuç olarak ülkenin hem ekonomik hem siyasi hem kültürel hem idari olarak bu korkunç sarmaldan kurtulması için
MERAL AKŞENER’İ BAŞKAN YAPMAK MECBURİYETİNDEYİZ

ÖNEMLİ NOT
HATADAN SALİH PEYGAMBERLERDİR
AMA BU DEFA ÇOK HASSAS BİR NOKTADAYIZ
AMAN İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY TESPİT KOMİSYONU ! H ATA YAPMAYIN HATANIZ TÜRKİYEYİ DAHA YILLARCA KARANLIKLARDA BIRAKIR