Tayvan'ın Doğusunda Büyük Deprem: Binalar Çöktü, Binlerce Ev Elektriksiz Kaldı

Tayvan'ın doğu kıyısı, Çarşamba günü 7,4 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. ABD Jeolojik Araştırma Kurumu'na göre, son 25 yılın en güçlü depremi olan bu sarsıntı, özellikle Hualien şehrini etkiledi.

Afgan sığınmacılar sokakları yakıp yıktı! Afgan sığınmacılar sokakları yakıp yıktı!

Depremin merkezi Hualien şehrinin 18 kilometre güneyinde, 34,8 kilometre derinlikte meydana geldi. Bunun sonucunda en az 26 bina çöktü ve binlerce ev elektriksiz kaldı. Özellikle doğu kıyısındaki büyük bir otoyol, heyelan ve kaya düşmeleri nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Tayvan yetkilileri, Hualien ilçesinde mahsur kalan insanların olduğunu ve binlerce evde elektrik kesintileri yaşandığını bildirdi. Depremin ardından tsunami uyarıları yapıldı ve bazı kıyılarda yarım metreden daha az dalgalar gözlendi.

Tayvan Savunma Bakanlığı, afet yardımına yardımcı olmak için askeri personel gönderdi. Artçı sarsıntılar nedeniyle okullar ve iş yerleri kapandı.

Tayvan'ın görevden ayrılan Başkanı Tsai Ing-wen, hükümete derhal harekete geçme talimatı verdi. Tsai Ing-wen, yerel yönetimlerle işbirliği yaparak gerekli yardımı sağlamak için çağrıda bulundu.

Tayvan, Pasifik Ateş Çemberi'nde bulunması nedeniyle düzenli olarak depremlerle sarsılıyor. Çarşamba günkü deprem, 1999'dan bu yana adayı vuran en güçlü deprem oldu. Son büyük deprem olan 7,7 büyüklüğündeki sarsıntı, 2.400 kişinin ölümüne ve 10.000 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Depremin yarattığı yıkımı belgeleyen sosyal medya görüntülerinde, Hualien'deki çöken binalar ve sarsıntının ev ve iş yerlerinde yarattığı korku yer alıyor. Elektrik hatlarının sallandığı ve avizelerin titrediği anlar, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Editör: Habererk Com