5 Ocak'taki açık görüş sırasında fenalaşarak hastaneye kaldırılan 'Peygamber Hakkı' lakaplı Hakkı Kılınç 17 Şubat 2023, saat 19:30 sıralarında tahliye edildi.

Kılınç'ın ilk sözlerini arkadaşı Emekli Albay Alican Türk aktardı

Hakkı Kılınç'ın tahliye kararının ardından Cumhuriyet'e açıklamalar yapan Emekli Albay Alican Türk: Kılınç’ın öncelikle deprem felaketi ve içeride kalan arkadaşları için üzüntü duyduğunu söyledi. Kılınç’ın "Bizim çektiğimiz depremzedelerin çektiklerinin yanında devede kulak değil, tüy bile sayılmaz. Allah o acılı insanların da, ülkemizin de, milletimizin de yardımcısı olsun" dediğini aktaran Türk, “Sağlık durumu şimdilik iyi olmakla beraber, 20 Şubat Pazartesi gününden itibaren çeşitli branşlardan doktorların kontrolünde genel bir muayeneye gireceğini öğrendim” ifadelerini kullandı. Türk, açıklamasını “Ben de Kılınç Ailesine ve Sayın Komutanımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve darısının geride kalan 7 komutanımızın başına olmasını diliyorum” sözleriyle tamamladı. 

Rütbesi sökülmüştü

2021 senesinde İçişleri Bakanlığı, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği cevap yazısında rütbesinin alınmasına karar verildiğini kaydederek, "Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevli iken 30 Ağustos 2004'te kadrosuzluktan emekliye sevk edilen Hakkı Kılınç hakkındaki karar doğrultusunda gerekli işlemler yapılarak sonucunun Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bilgi verilmesi talep edilmiştir. Bu kapsamda adı geçen hakkındaki karar doğrultusunda 7145 Sayılı Kanunu ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişik Yapılmasına Dair Kanunun 26. maddesi ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici madde 35/D-2 kapsamında 'rütbenin alınması' kararı verilmiştir" diyerek kamuoyuyla paylaşmıştı.

28 Şubat davasında tutuklu sayısı 7'ye düştü

'Peygamber Hakkı' lakaplı Emekli Korgeneral Hakkı Kılınç'ın da tahliye edilmesi üzerine, 28 Şubat davasında tutuklu komutanların sayısı 7'ye düştü. 

Önemli sağlık sorunları olduğu bilinen ve Adli Tıp süreçleri devam eden askerlerden Emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi( 91) ile Emekli Tuğgeneral İdris Koralp (75) Silivri Cezaevi’nde, Emekli Orgeneral Çetin Doğan (83) Buca Cezaevi’nde ve Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri (82), Emekli Korgenaral Yıldırım Türker (82), Emekli Tümgeneral Cevat Temel Özkaynak (78) ile Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak (77) Sincan Cezaevi’nde 548 gündür tutuklu bulunuyor.

Editör: Bumin Kağan Muti