Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı bölgeler için sel uyarısında bulundu. Meteoroloji, günlük hava tahmin raporunda, Orta Karadeniz Bölgesi ile Doğu Karadeniz'in kıyı kesimi ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda çok kuvvetli yağış beklendiğini açıklayarak, vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Meteoroloji'nin raporuna göre, kuzey ve iç kesimler parçalı bulutlu, Akdeniz'in Toroslar mevkisi, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu geçmesi bekleniyor. Yağışların Orta Karadeniz Bölgesi ile Doğu Karadeniz'in kıyı kesimi ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli, Rize ile Artvin'in kıyı kesiminde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

KARADENİZ'E KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteorolojik uyarılara göre, Orta ve Doğu Karadeniz'de bugün gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Yağışlar, Samsun, Ordu, Çorum, Amasya, Tokat, Giresun, Trabzon ve Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize il geneli ile Artvin'in, Giresun'un ve Trabzon'un kıyı kesimlerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (40-75 kg/m2), Rize'nin kıyı kesimlerinde yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacak.

Yağışların, akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenirken, şiddetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara neden olabileceği hatırlatıldı.

DOĞU'DA YAĞIŞLAR KUVVETLİ OLACAK

Yağışlar bugün öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerinin çevreleri ile Erzurum'un kuzeyinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak olarak görülecek. Bu bölgede de vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı uyarıldı.

HAVA SICAKLIKLRI NASIL OLACAK?

Meteorolojii, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediğini, sıcaklıkların yurdun kuzey kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceğini açıkladı.

Ülke genelinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklenmiyor.

Editör: Yadigar Hanım