Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte kötü haberler de gelmeye başladı. Türkiye’de 4 ilden daha dumanlar yükseldi. Aydın'ın Kırcaklı Köyü (Mahallesi) yakınında orman yangını başladı.

BALIKESİR YANIYOR

Kırsal Karagöz Mahallesi’nde bilinmeyen bir nedenden dolayı orman yangını çıktı. Edinilen bilgiye göre, alevler rüzgarın etkisiyle büyüyerek geniş bir alana yayıldı.

AFAD'DAN GELEN AÇIKLAMA

AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Balıkesir’in Kepsut ilçesinde çıkan yangına, 10 uçak, 18 helikopter, 74 arazöz, 12 dozer ve 415 personel ile müdahale ediliyor. Orman Genel Müdürlüğü, destek amacıyla bölgeye AFAD koordinasyonunda Bursa, Çanakkale, Kütahya, Manisa, Eskişehir, Yalova, Bilecik, Afyonkarahisar, Uşak ve İzmir illerinden su tankeri ve iş makinesi görevlendirilmesi yapıldı. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

İZMİR’DEN DE ALEVLER YÜKSELİYOR

Yangın, Buca ilçesi Kısıkköy ve Sarnıç bölgesi arasındaki ormanlık alanda saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hem havadan hem karadan müdahalesi ile 2 saatte kontrol altına alındı.

ÇANAKKALE YANGIN ORMANA SIÇRADI

Çanakkale 112 Acil Çağrı Merkezi’ne, saat 15.30 sıralarında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı sınırları içindeki Anzak Koyu mevkisinde saman yüklü bir kamyonda çıkan yangının ormana da sıçradığı ihbarı geldi.

yangın

Editör: Gökçe Sevim