Dünya çapında 550 civarında çocuğu  olduğunu iddia eden Hollandalı "toplu tohum bağışçısı" Jonathan Meijer'in, internet aracılığıyla tanıştığı kadınlardan Belçika'da yaklaşık 35 çocuk babası olduğu söyleniyor. Bunu “Terzake”de anlatıyor. Sperm örnekleri de Belçika hastanelerinde dört defaya kadar tohumlandı. Bağışçıların isimlerinin gizli kalması nedeniyle hükümet bu müstakbel ebeveynlere bilgi vermeyecektir.

41 yaşında  "toplu tohum bağışçısı" Jonathan Meijer'in dünya çapında baba olduğunu iddia ettiği çocuk sayısı 550 dir. Yalnızca Hollanda'da 100'den fazla çocuğun babasıydı; bu, yasal olarak izin verilenin çok üzerinde bir rakamdı.

Şimdi Meijer, "Terzake"de Belçika'da 35 torunu olduğunu söylüyor, oysa daha önce sadece bir veya iki çocuğu biliniyordu. Burada bir donör en fazla altı kadını dölleyebiliyor.

Meijer, babası olduğu donör çocukların sayısı konusunda kadınlara sürekli yalan söylüyordu. Anne-baba adayları bu bilgiyi çok önemli buluyor çünkü pek çok çocuk akraba evliliği riskini artırıyor.

Bu sadece insanların sağlığını etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda donör çocukların dünya çapında yüzlerce üvey erkek ve kız kardeşlerinin olduğunu öğrenmeleri de büyük bir zihinsel etki yaratıyor. 

Meijer, kaç tane müstakbel ebeveynin kendisi tarafından aldatıldığını hissettiğini anlamıyor gibi görünüyor. "Terzake"de "Benim için onlar sadece dünyayı dolaşan sayılar değil, sevgiyle yapılmışlar" diyor. "Binlerce saat hayır işi yaptım ve insanların çocuk sahibi olma arzularına yardımcı oldum."

Afganistan'da Sel Felaketi: 344 Ölü ve Bin 600 Yaralı Afganistan'da Sel Felaketi: 344 Ölü ve Bin 600 Yaralı

Karşı konulmaz üreme dürtüsü

Jonathan Meijer "üreme konusunda karşı konulamaz bir dürtüye" sahip olduğunu söyledi. 11 Hollanda hastanesine bağışta bulundu ve izin verilen sınır olan 25'ten çok daha fazla çocuğun babası oldu.

2017 yılında bazı Hollandalı anne-baba adayları, aynı sperm donörüne sahip olduklarını ve onun izin verilenden daha fazlasını bağışladığını keşfettiklerinde alarma geçtiler. Meijer Hollanda'da kara listeye alındı ​​ve spermi artık hastanelerde hoş karşılanmıyordu.

B

Editör: Habererk Com